1 412 1

Силно българско участие на Олимпиадата днес

Силно българско участие на Олимпиадата днес
Снимки: БТА/АР и Xinhua
Антония Стефанова

Шестима българи ще се състезават на в съботния ден на10 февруари на Олимпиадата в Пьонгчанг. Първи ще се изявява Павел Ангелов от 12:10 часа българско време. За дебютанта на олимпийски игра предстоят първите два манша в спускането с шейни. Третият и четвъртият ще бъдат в неделя.

За родните биатлонистки предстои първото състезание на Игрите в Пьонгчанг. От 13:15 часа е женската щафета на 7.5 километра спринт. След като стана ясно, че Стефани Попова пропуска първия старт, съставът на България е следния: Десислава Стоянова, Емилия Йорданова, Милена Тодорова и Даниела Кадева.

След 14:35 часа пък е същинската част на състезанието в ски скока на нормална шанца с участието на Владимир Зографски. Самоковецът стартира добре в Пьонгчанг. В четвъртък участникът на втори олимпийски игри преодоля квалификациите с много силен резултат - 17-о място. 24-годишният Зографски направи скок от 98.5 метра и събра 118.8 точки, при помня Блиц. Днес е основната фаза на състезанието, участниците са 50.

ИМЕ ДИСЦИПЛИНА ЧАС/РЕЗУЛТАТ
Павел Ангелов Шейни, мъже единично, 1 и 2 манш 12:10 часа
Десислава Стоянова Биатлон, 7,5 км спринт, жени 13:15 часа
Емилия Йорданова Биатлон, 7,5 км спринт, жени 13:15 часа
Милена Тодорова Биатлон, 7,5 км спринт, жени 13:15 часа
Даниела Кадева Биатлон, 7,5 км спринт, жени 13:15 часа
Владимир Зографски Ски-скок, нормална шанца, мъже 14:35 часаОще по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неутрален
    Отговор
    1 14:33  12.02.18
    Може би министерството на спорта е утвърдило екипите на спортистите, страхуват се от червеният цвят от българския трикульор и са го изхвърлили от тях, е за да са Тиквуугодни трябваше да ги направят само зелени, че Тиквуна нали каза, че по-зелен от него няма, е трябва да сме щастливи, че си имаме извънземен примиьор - зеленото човече.

Напиши коментар:


Публикувай