10 Февруари, 2018 20:17 2 816 1

Мариус Копил и Мирза Башич финалисти на тенис турнира в София (СНИМКИ)

  • мариус копил-
  • тенис турнир-
  • софия-
  • финалист-
  • атп250-
  • серии атп-
  • мирза башич-
  • финал-
  • турнир

Румънецът ще направи опит да спечели първата си АТП титла, изправяйки се срещу квалификанта

Мариус Копил и Мирза Башич финалисти на тенис турнира в София (СНИМКИ) - 1

Румънецът Мариус Копил и Мирза Башич ще се изправят един срещу друг на финала на тенис турнира от сериите АТП, който се провежда в българската столица.

Копил стана първият финалист в тенис турнира в София, след като спечели безапелационно първия полуфинал срещу съперника си Йозеф Ковалик от Словакия с 6:4, 6:2.

Поредната сензация на турнира се оказа победата на тръгналият от квалификациите Мирза Башич, който е №129 в ранглистата. Той победи неочаквано водача в схемата Стан Вавринка със 7:6, 6:4 след час и 26 минути игра.

В първата част двамата имаха по една точка за пробив, но до такъв не се стигна и се игра тайбрек. Смяната на половините на корта дойде при резултат 4:2 точки за Вавринка, като Башич взе следващите четири разигравания и стигна до два сетбола. Стан спаси и двата сетпойнта, но направи двойна грешка и даде трета възможност на 26-годишния тенисист от Сараево, който затвори първата част с добър сервис.

Във втория сет Вавринка направи пробив за 3:2, но скоро след това изигра слаб сервис гейм и така Башич върна брейка при 4:4. В десетия гейм босненецът стигна до мачпойнт и го реализира, като така направи сензацията факт.

По време на своя мач 27-годишният румънец, който заема 93-ото място в световната ранглиста, имаше нужда само от 76 минути, за да стигне до своя първи финал в световния турнир от сериите АТП250.

Копил сервираше отлично, като не даде нито един шанс за пробив на Ковалик. Румънецът пласира осем аса, спечели 24 от 25-те точки при свой първи сервис и загуби едва десет от 46-те точки, които бяха разиграни в неговите подавания.

Той направи пробив още в първия гейм на мача, след което спечели с лекота всичките си подавания до края на сета, реализирайки три пробива от шест възможности по време на играта.

Румънският тенисист се представя много добре от началото на седмицата в българската столица, като в първите си три мача записа чисти победи, включително над поставените Робин Хаасе и Жил Мюлер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перото

    2 0 Отговор
    След като ги няма големите акули, 93 -ят в света е на финал. Показателно колко уважаван е турнира