794 1

Ясни четиримата български биатлонисти за днешния спринт

Михаил Клечоров отпадна за състезанието, Владимир Илиев стартира в самото начало

Снимка Архив
Снимка Архив
Милена Трачева

България ще бъде представена от петима участници във втория състезателен ден на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Павел Ангелов ще направи финалните си два манша в спускането с шейни, а четирима биатлонисти ще застанат на старта за спринта на 10-километровия спринт при мъжете. Това са Владимир Илиев, Красимир Анев, Антон Синапов и Димитър Герджиков. Имаме право на четири участници в дисциплината и затова Михаил Клечоров отпадна.

В своя дебют на олимпийските игри Ангелов е 37-и от 40 участника след първите два манша. Третият започва в 12.10 часа българско време, а веднага след това стартира четвъртият и последен, след който ще бъдат раздадени медалите.

Първото състезание в мъжкия биатлон по програма започва в 13:15 часа българско време, а само минута по-късно на старт ще застане Красимир Анев, който е със стартов номер 2. Преди него е руснакът Тимофей Лапшин, който от 2017 година се състезава за Южна Корея.

Владимир Илиев е 56-и в списъка и ще започне участието си в 13:43 часа. Шест минути по-късно ще стартира Антон Синапов, който е 68-и. Димитър Герджиков ще започне участието си на олимпийските игри в 13:56 часа с №82.

Анев се намира в най-добра форма, като спечели два медала от завършилото наскоро европейското първенство в Риднаун - сребро в преследването и бронз в спринта. Преди това той записа върховия си за сезона резултат за Световната купа - десето място в индивидуалното в Руполдинг.

Спринтът обаче не е неговата най-силна дисциплина, тъй като има само две стрелби. В кратката дистанция най-големи възможности има Илиев. Той обаче прави доста неубедителен олимпийски сезон. След като през миналия сезон стреляше 79% от легнал и 81% от прав, през настоящия показателите му паднаха драстично - съответно 73% и 67%.

Синапов и Герджиков пък ще направят своя дебют на олимпийски игри.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • да ве
    Отговор
    1 15:00  11.02.18
    Да де гледахме ги нашите екскурзианти а кога ще си идват ?

Напиши коментар:


Публикувай