11 Февруари, 2018 12:14 1 611 1

Ясни четиримата български биатлонисти за днешния спринт

  • олимпиада-
  • зимни олимпийски игри-
  • пьонгчанг-
  • състезание-
  • биатлонисти-
  • владимир илиев-
  • красимир анев-
  • антон синапов-
  • димитър герджиков

Михаил Клечоров отпадна за състезанието, Владимир Илиев стартира в самото начало

Ясни четиримата български биатлонисти за днешния спринт - 1
Снимка Архив

България ще бъде представена от петима участници във втория състезателен ден на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Павел Ангелов ще направи финалните си два манша в спускането с шейни, а четирима биатлонисти ще застанат на старта за спринта на 10-километровия спринт при мъжете. Това са Владимир Илиев, Красимир Анев, Антон Синапов и Димитър Герджиков. Имаме право на четири участници в дисциплината и затова Михаил Клечоров отпадна.

В своя дебют на олимпийските игри Ангелов е 37-и от 40 участника след първите два манша. Третият започва в 12.10 часа българско време, а веднага след това стартира четвъртият и последен, след който ще бъдат раздадени медалите.

Първото състезание в мъжкия биатлон по програма започва в 13:15 часа българско време, а само минута по-късно на старт ще застане Красимир Анев, който е със стартов номер 2. Преди него е руснакът Тимофей Лапшин, който от 2017 година се състезава за Южна Корея.

Владимир Илиев е 56-и в списъка и ще започне участието си в 13:43 часа. Шест минути по-късно ще стартира Антон Синапов, който е 68-и. Димитър Герджиков ще започне участието си на олимпийските игри в 13:56 часа с №82.

Анев се намира в най-добра форма, като спечели два медала от завършилото наскоро европейското първенство в Риднаун - сребро в преследването и бронз в спринта. Преди това той записа върховия си за сезона резултат за Световната купа - десето място в индивидуалното в Руполдинг.

Спринтът обаче не е неговата най-силна дисциплина, тъй като има само две стрелби. В кратката дистанция най-големи възможности има Илиев. Той обаче прави доста неубедителен олимпийски сезон. След като през миналия сезон стреляше 79% от легнал и 81% от прав, през настоящия показателите му паднаха драстично - съответно 73% и 67%.

Синапов и Герджиков пък ще направят своя дебют на олимпийски игри.

Ясни четиримата български биатлонисти за днешния спринт


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    1 1 Отговор
    Да де гледахме ги нашите екскурзианти а кога ще си идват ?