Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 11:57 1 017 0

Баскетболните ни националки с тежка загуба

  • баскетбол-
  • българия-
  • испания-
  • европейски квалификации-
  • загуба

България бе победена с 40 точки разлика от Испания

Националният отбор за жени записа ново тежко поражение от защитаващия европейската си титла отбор на Испания в квалификациите за първенството на Стария континент. В Гуадалахара нашите момичета отстъпиха с 97:57. През ноември испанките спечелиха в София с 92:42.

Въпреки загубата българките показаха добри изпълнения, пише "Блиц". Отличен дебют на терена с екипа на националния отбор направи Карина Константинова, която заедно с Ива Костова записа първите си точки за женския тим на България. Първи минути за националния отбор записа и включилата се в последния момент преди мача Мария Желязкова.

Стефан Михайлов можеше да разчита само на 11 момичета в Испания след контузиите на Виктория Стойчева, Емилия Янчева и Гергана Иванова. Капитанът Димана Георгиева отново бе най-резултатна с 11 точки, Христина Иванова се отличи с 9, а Ива Костова – със 7.

За испанките Лайя Палая се върна с 4 точки. Алба Торенс се отличи с 13 точки и стана втората по резултатност баскетболистка в историята на националния отбор на Испания с 2019 точки общо (първа е Амая Валдеморо с 2761). Кералт Касас бе най-резултатна с 15 точки, Марта Саргай добави 14 за успеха.

Очаквано испанките ни превъзхождаха във всички елементи в играта, особено в борбата 40:29 и асистенциите 21:8. За сметка на това записа в пъти по-малко грешки от нашите.

При стрелбата испанките отбелязаха 47 % успеваемост за 2 точки при 74 шута и 44% за три точки при 9 опита. Нашите имаха възможност само за 33 стрелби за 2 точки, от които вкараха 14 (42%) и за 10 тройки, от които вкараха 4. Българките бяха по-добри единствено в стрелбата от линията за наказателен удар – 17 срещу 14 успешни опита от по 21 за двата тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА