15 Февруари, 2018 11:27 1 577 0

Реал Мадрид изнесе урок на ПСЖ

  • реал мадрид-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • неймар-
  • роналдо-
  • рабио-
  • марсело

Испанският гранд победи с 3:1 в първия осминафинал

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) обърна у дома лидера във френската Лига 1 ПСЖ с 3:1 в първия титаничен сблъсък помежду им от осминафиналите на Шампионската лига. Адриен Рабио (33) изведе гостите напред в резултата, но Кристиано Роналдо (45-дузпа, 83) вкара два гола за пълния обрат, а Марсело (86) оформи крайния резултат. Така „кралският” клуб взе добър аванс, но и допусна гол на чужд терен, който би могъл да натежи на реванша в Париж.

Домакините имаха по-добрите положения в началото на срещата, но първо никой не засече хубав пас на Роналдо във вратарското поле, а след това защитник изби силен шут на Тони Кроос. В 13-ата минута Неймар от гостите беше изведен зад защитата на "кралския” клуб, но си послужи с ръка. Десетина минути след това Иско беше фаулиран пред наказателното поле на гостите и последва пряк свободен удар, след изпълнението на който Роналдо прати топката над вратата. Малко по-късно Марсело намери Роналдо по десния фланг и португалецът шутира и топката срещна лицето на вратаря Ареола, пише "Блиц".

В 32-ата минута Серхио Рамос отправи удар с глава след центриране от корнер, а Ареола се намеси блестящо и спаси. При ответната атака топката попадна у Адриен Рабио (33), който я прати в мрежата за 0:1. Четири минути по-късно Роналдо можеше да изравни, след като нахлу в наказателното поле на парижани, но шутира силно и топката премина над вратата.

В 43-ата минута Ареола спаси удар на Карим Бензема, а секунди по-късно Тони Кроос беше препънат в наказателното поле и последва 11-метров наказателен удар, а Кристиано Роналдо (45-дузпа) реализира от бялата точка и изравни за 1:1.

Играчите на Зинедин Зидан натиснаха в началото на второто полувреме, но гостите имаха първото по-сериозно положение. Килиан Мбапе получи топката и шутира, а Кейлор Навас спаси. Двата тима продължиха да играят на високи обороти и в 54-ата минута след удар на Рабио се стигна до самоотвержена намеса на Серхио Рамос и съмнения за игра с ръка на бранителя.

В 68-ата минута се стигна до куриозна ситуация, след като Неймар центрира, но топката срещна главата на съдията Джанлука Роки. Пет минути след това на два пъти удари на гостите бяха блокирани в наказателното поле.

Реал нанесе своя удар в рамките на три минути в самия край. Кристиано Роналдо (83) вкара втория си гол в мача при разбъркване пред вратата на ПСЖ и намеса на вратаря Ареола, който прати топката в португалеца. Три минути след това Марко Асенсио намери перфектно Марсело (86), който с едно докосване стреля във вратата за крайното 3:1.

В добавеното време Неймар пропусна да се разпише от близка дистанция и да улесни задачата на парижани за реванша на 6 март в Париж от 21:45 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА