15 Февруари, 2018 19:10 1 959 4

Григор Димитров се справи и с Краинович

  • димитров-
  • тенис-
  • амстердам-
  • краинович-
  • победа

Българинът стигна до успеха с 2:0 сета

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели по солиден начин втория си мач от тенис турнира от сериите АТР500 в Ротердам срещу Филип Краинович - 7:6(4), 7:5 за 1 час и 46 минути. В следващия си дуел на четвъртфиналите ще се изправи срещу Андрей Рубльов, като хасковлията се нуждае от класиране на полуфинал, за да се завърне на номер 4 в световната ранглиста.

Димитров спаси четири брейк бола в петия гейм на първия сет, в който никой не можа да пробие противника си. Колкото и солиден да бе от начален удар, обаче, Краинович се пропука в решителен момент в тайбрека и с двойна грешка подари два сет пойнта на хасковлията, който се възползва веднага. Отново в решителния момент на вторият сет Димитров демонстрира по-голямата си класа и направи пробив - единствения в мача - за 6:5, след което затвори мача убедително, напук на съмняващите се в психологическата му устойчивост в напрегнати мигове.

Григор ще срещне Андрей Рубльов, когото елиминира на Australian Open, а наградата ще бъде изкачване с една позиция в световната ранглиста, тъй като хасковлията вече изравни миналогодишното си представяне в Ротердам, когато загуби в три сета от Давид Гофен, когото бе елиминирал на Australian Open и след това на финала в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smile

    8 6 Отговор
    Браво Гришо!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лъжеца

    2 0 Отговор
    Много време трябва да мине докато българската публика му прости.
  • 4 Самозабравилият се

    1 0 Отговор
    Майни го тоя българоотстъпник..............Тенисист но не български.........