19 Февруари, 2018 15:29 2 064 1

Раева: Взехме медал с три груби грешки

  • раева-
  • художествена гимнастика-
  • грешки-
  • медал-
  • калейн-
  • ансамбъл

"Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн", заяви президентът на федерацията

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира фурора на нашите състезателки в Москва. Българките се прибраха с общо седем медала – три на ансамбъла (един златен и два сребърни), три на Боряна Калейн (златен, сребърен и бронзов) и един на Ерика Зафирова в съпътстващия турнир.

„Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. И най-вече как тя представи самите композиции - тя беше като кралица на терена. По време на състезанието и самите руски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен”, коментира в Нова телевизия Илиана Раева.

"Случи се нещо, което не се е случвало досега. Нашите момичета с три груби грешки взеха златен медал, а Русия без грешка - не. Това се случи заради новия правилник, който отвори оценките. Положихме изключително усилия да имаме много сложни композиции, които биха могли да се изпълнят от много малко гимнастички в света. Рискуваме много, но пък...”, допълни Раева.

Тя отговори и на въпрос, как художествената гимнастика се отличава чувствително от останалите спортове и запазва успехите си: „Всичко се прави с много можене. Може би пак ще бъда обвинена колко съм самовлюбена. Аз съм президент на федерацията и нещата много зависят от мен. Кое е важно?! Когато си начело на една организация най-важно е да си избереш правилния екип. Там не трябва да има его, а да има обективност, отговорност, наистина можене. Аз съм много внимателна към избора си към това, кого каня. Трябва да вземеш силните към себе си, но да знаеш как да ръководиш. Когато трябва, мога да тропна по масата, когато трябва – мога да отстъпя и да кажа, да, прав си.“

„За мен най-важното беше да променя мисленето на треньори и състезатели в правилната посока. Държавата в момента се грижи страшно много за нас, получаваме много сериозни финанси, но това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през много тежък период, за да докажем, че работим и постигаме успехи”, каза още президентът на българската федерация по художествена гимнастика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 0 Отговор
    Браво на треньора и момичетата! Разбира се и на всички, които по един, или друг начин са помогнали на художествената ни гимнастика! Това остава единственият спорт в който България доминира! Да постигнеш подобни успехи в Москва?!!! Думите са слаби! Успеха трябва да се умножи по две!