1 329 0

Отличие за най-добрата ни сноубордистка

Снимки: М. Богданова ©
Снимки: М. Богданова ©
Милена Богданова

Главният изпълнителен директор на Fibank Неделчо Неделчев награди българската сноубордистка Александра Жекова за силното й представяне на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Там тя записа най-добро представяне от родните олимпийци, като се нареди на шесто място във финала по сноубордкрос. Жекова получи дизайнерско златно кюлче „Година на кучето“. То е изработено от най-висока проба инвестиционно злато със стилен дизайн и произведено от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.

„Предстоят ни още три много важни старта от световните купи. Подготвена съм за тях и фокусът ми е само и единствено там. Вярвам, че нашата мисия за в бъдеще ще е да произвеждаме повече спортисти, които са способни на световни успехи и лично аз бих искала да се захвана с това като един много опитен атлет, защото смятам, че е важно за бъдещето на цялата нация”, каза Жекова след официалната церемония по награждаването.

Тя не уточни точно кога възнамерява да започне активна треньорска дейност. Фокусът й засега остава върху състезателската. Жекова се надява, че след резултатите от тези олимпийски игри ще има промени в българското законодателство и спорта и повече хора, които имат възможност ще видят, че само на собствени сили и на издръжката на държавата няма как да се прави елитен спорт. „Надявам за в бъдеще повече хора, както моите партньори от FIBank, ни подкрепят през последните 10 години, да насочат силите си към професионалния спорт, защото може би това e единственияj шанс за българския спорт, изкуство и култура да прогресира и да може да стъпи на световно равнище”, каза Жекова.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай