1 469 8

Русия върна медал и призна за допинг

Говорител призна за мелдония, спортистът е аут за две години

Иво Стойнев

Руското семейство Александър Крушелницки и Анастасия Бризгалова ще върнат бронзовите си медали от олимпийските игри в ПьонгЧанг, които спечелиха в състезанието по кърлинг за смесени отбори. Причината е, че Крушелницки даде положителна допинг проба за мелдоний. Очаква се руснакът да бъде отстранен от спорта за период от две години.

Руснакът призна за употребата за нарушение на антидопинговите правила и отказа да се яви на изслушване пред Спортния арбитражен съд. Очаква се съдът да се произнесе по случая, пише "Блиц".

„Дори и съдът да се произнесе за отнемането на медалите, ние не можем да отречем, че в пробата на нашия спортист има забраненото вещество мелдоний. Вече подписахме заявление, че такова действително е открито. Медалите ще трябва да се върнат“, заяви Валентина Паринова – говорител на Руската федерация по кърлинг.

Така бронзовите медали ще отидат за норвежците Кристин Скалсиен и Магнус Недреготен, които в малкия финал на олимпийските игри загубиха с 4:8 от руската двойка.

Както е известно, руските спортисти участват в ПьонгЧанг 2018 като независими, тъй като местният олимпийски комитет е лишен от членство в МОК и голяма част от елитните спортисти на страната получиха забрана за участие на Олимпиадата заради минали нарушение на антидопинговите правила.

Корея (Република)


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гого
  Отговор
  1 05:37  23.02.18
  Добре бе хора...питам се...олигофрен или малоумен ли трябва да си... какви хора са тези от Русия...а бе те, току що те изхвърлят и наказват за допинг...а тия пак пили...

  Коментиран от #2

 • 2 05:50  23.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • mediator37
  Отговор
  3 06:29  23.02.18
  Тъжното за самите тях е, че тази издънка е поредното доказателство колко прави са били обвиненията на ОК и отстраняването им от игрите. Отделно от това се питам, за чий гуй му трябва на този руски "атлет" да пие мелдонии. Какви толкова натоварвания има в този странен и скучен спорт, дето имам чувството , че на забавен каданс гледам всичко. За два часа търкулне пет камъка, премете десет метра и вече голямото натоварване.

  Коментиран от #5, #7

 • Наблюдател
  Отговор
  4 07:09  23.02.18
  Явно на руснаците им става навик да настъпват два пъти една и съща мотика. И във външната политика и в спорта.

 • Гост
  Отговор
  5 07:53  23.02.18

  До коментар #3 от "mediator37":

  И аз това се питам,защо му е в този спорт?
 • Йордан
  Отговор
  6 09:50  23.02.18
  Ако в кърлинга зобят спортисти, в Шахмата трябва да са венозна стимулация направо... От догодина ще има само Руски олимпиади за зависими.
 • Боряна
  Отговор
  7 11:33  23.02.18

  До коментар #3 от "mediator37":

  Я, са назобили камъка.... я, вместо метличка, са ползвали прахосмукачка... знам ли и аз...
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  8 14:53  25.02.18
  Единственото обяснение е, ако преди това е спортувал друго и има остатъчно количество допинг. Иначе кърлинг и допинг... Кърлинг по дяволите!

Напиши коментар:


Публикувай