23 Февруари, 2018 11:56 1 671 1

Историческо! Българин дебютира в НХЛ

  • георгиев-
  • нхл-
  • ню йорк рейнджърс-
  • вратар-
  • хокей

Александър Георгиев пази за Ню Йорк Рейнджърс

Момче, родено в България, дебютира при колосите в Националната хокейна лига. Роденият в Русе 22-годишен Александър Георгиев записа официалния си дебют за Ню Йорк Рейнджърс при поражението с 1:3 от Монреал Канейдиънс. Според коментарите на специалистите българинът се е представил изключително силно и именно негова бе заслугата гостите до последно да имат шанс за нещо повече от минимална загуба.

В последните две минути, при резултат 1:2, Георгиев, беше изваден и тимът му заигра с шестима полеви състезатели в търсене на равенството, но Монреал се възползва и вкара още един гол, пише "Блиц".

Нашето момче спаси 38 удара към вратата си. Точни за победителите бяха Томаш Плеканец, Джеф Питри и Филип Дано, а за Ню Йорк се разписа Кевин Хейс.

До момента Георгиев се подвизаваше във филиала на Рейнджърс - Хартфорд, но контузията на резервата Ондържей Павелец накара наставника Ален Виньо да го повика в първия тим. Вчера Виньо обяви, че за мача в Монреал смята да даде почивка на титулярния страж Хенрик Лундквист и да заложи на българина, като спази думата си, а Георгиев не го разочарова.

Следващият мач на Рейнджърс е у дома срещу Минесота Уайлд, но не е ясно дали вратарят с български корени отново ще е титуляр.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    6 0 Отговор
    Браво.Добра новина.