Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 20:24 2 542 0

Ювентус на финал! Пренаписва историята

  • ювентус-
  • аталанта-
  • копа италия-
  • италия-
  • история-
  • финал-
  • миралем пянич-
  • дузпа

Гостите от Аталанта удариха греда

Ювентус на финал! Пренаписва историята - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус елиминира Аталанта на полуфиналите за Копа Италия и с общ резултат 2:0 от двете срещи се класира за финала в турнира. „Старата госпожа“ вече пренаписа историята на местно ниво, печелейки три поредни трофея от този турнир от 2015 година насам. През месец май Юве ще се опита да пренапише и европейската история, защото нито един отбор в модерния футбол не е печелил четири поредни пъти националната купа.

Първият двубой в Бергамо между Ювентус и Аталанта завърши с победа за гостите, след като Гонсало Игуаин се разписа в началото на мача. Днес в Торино и двата тима имаха възможности за гол, но в крайна сметка „бианконерите“ се поздравиха с победата с 1:0 след гол на Миралем Пянич петнадесет минути преди края на редовното време.

В 35-ата минута на мача се откри първата добра възможност за гол за домакините, след като Марио Манджукич излезе сам срещу вратаря на гостите. Хърватинът обаче не успя да преодолее Бериша. В много моменти от първото полувреме Аталанта владееше инициативата, но „нерадзурите“ не създадоха чисти голови положения пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

В началото на второто полувреме Ювентус създаде няколко голови ситуации. Силен удар на Клаудио Маркизио от границата на наказателното поле премина над вратата. В 64-ата минута се откри най-добрата възможност за Аталанта. Алехандро Гомес прехвърли Буфон, но топката срещна гредата. Домакините отговориха мигновено. В 67-ата минута Дъглас Коста стреля от далеч, но топката отново не пожела да влезе и срещна гредата. Малко по-късно Миралем Пянич откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Блез Матюиди. Това бе достатъчно за Ювентус да елиминира тима от Бергамо.

По-късно тази вечер Юве ще научи съперника си за финала през месец май. Двубоят в Рим между Лацио и Милано ще излъчи другия финалист в турнира Копа Италия. В първия мач в Милано двата тима не успяха да се победят, завършвайки при нулево равенство.

Ювентус на финал! Пренаписва историята
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА