2 471 2

Компютър ще намери следващия Меси

Технологиите трябва да бъдат използвани по-широко във футбола

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Компютър ще открие следващия Лионел Меси, Кристиано Роналдо или Франческо Тоти. Това заяви президентът на италианския футболен клуб Рома Джеймс Палота, цитиран от Football Italia.

Американският собственик на „вълците“ смята, че във футбола трябва да бъдат приложени иновативни идеи, за да се идентифицира следващия голям гений на терена. По думите му е изключително трудно следващият Меси да бъде открит по познатите начини.

„Можеш да гледаш 6000 играчи. Много е трудно обаче да намериш следващия Меси, ако въобще има такъв, или следващия Роналдо или Тоти. Ако търсиш определени характеристики в даден футболист, трябва с часове да гледаш негови записи“, заяви Палота.

„Така че трябва да стигнем до точката, в която по-простите неща или характеристики да бъдат открити по друг начин. Така например определен компонент като ускорението може да се забележи и анализира от машината“, заяви президентът на Рома, според когото технологиите трябва да помогнат при анализирането на записи от футболни мачове на деца и юноши.

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мазов
  Отговор
  1 07:56  02.03.18
  А таланта, като при Бербатов ? Това как ще го открие компютъра
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 13:38  03.03.18
  А Меси ще открие ли следващия компютър?!

Напиши коментар:


Публикувай