4 Март, 2018 10:27 1 424 0

Рома надигра Наполи в зрелищен мач

  • джеко-
  • рома-
  • мертенс-
  • наполи-
  • инсиние

Римските "вълци" стигнаха до победата с 4:2

Лидерът Наполи изживя истински шок и ужас на своя "Сан Паоло", след като допусна унизително поражение от Рома с 2:4 в среща от 27-ия кръг на италианската Серия „А”.

Мачът започна страхотно за домакините, след като Лоренцо Инсиние (6) бе изведен чудесно от Марио Руи и се разписа за 1:0. Отговорът на „вълците” бе почти мигновен, като още в следващата си атака те изравниха чрез Ченгиз Юндер (7), който получи извеждащ пас от Раджа Наинголан. Това бе шести гол за турчина в последния пет мача за Рома във всички турнири.

Босненският нападател Един Джеко (26) с глава направи обрата пълен още преди почивката след асистенция на Алесандро Флоренци, пише "Блиц".

През втората част футболистите на Наполи не успяха да се съвземат от шока и получиха още две попадения във вратата си. Един Джеко (73) отново бе точен, но този път с удар от границата на наказателното поле след подаване на Александър Коларов, а Диего Пероти (79) направи резултата 1:4 след грешка на Марио Руи. В добавеното време Дрис Мертенс (90+2) направи загубата за домакините малко по-почетна.

След това крушение Наполи все още е на върха с 69 точки, но има мач повече от втория Ювентус, който е с 68 точки и трябва да изиграе отложената си среща с Аталанта. Рома пък се изкачи на трета позиция с 53 точки, измествайки градския съперник от Лацио, загубил драматично с 0:1 от Ювентус след получен гол в последните секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА