1 590 6

Шефът на съдиите: Имаше дузпа за Лудогорец

"Убийство ли трябва да стане, за да се даде дузпа?", пита Петър Петров

Иво Стойнев

Дузпата, с която Лудогорец победи Септември с 1:0, предизвика поредни полемики и скандали в българския футбол. Според някои нарушението в добавеното време на мача е повече от пресилено, но според шефа на съдийската комисия - Петър Петров, отсъждането на Волен Чинков е правилно, пише "Блиц".

„Гледах внимателно положението, гледа го и Марк Бата. Всички специалисти са на мнение, че нарушението е факт и трябва да се отсъди. Мисля, че на футболен език това, което направи играчът на Септември се нарича "джъмп" - скачане отгоре върху съперника. Не знам, защо някои хора си мислят, че в наказателното поле критериите за нарушение са различни, от тези извън него. Убийство ли трябва да стане, за да се даде дузпа? Ако този фаул се даде в центъра никой няма да му обърне внимание", заяви Петров пред "Меридиан Мач".

Все пак той направи и важно уточнение за друга грешка на Волен Чинков, която ще го извади от нарядите за известно време. "Съдията ще седне временно на пейката, заради лош мениджмънт при изпълнението на наказателен удар. Дузпата трябваше да се изпълни повторно. Терзиев от Лудогорец беше навлязъл в наказателното поле, далеч преди изпълнението", завърши Петров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 13:07  05.03.18
  Тоя цирк " български футбол" още ли го има?!?
 • Съдията пак лъжеш
  Отговор
  2 13:20  05.03.18
  Ако трябваше да дадете дузпа за Септември в последната минута дали щяхте да я дадете.............и Херо дали щеше да е много доволен и да не ви тегли по една българска...........
 • номер2
  Отговор
  3 13:22  05.03.18
  И ти ли Бруте? Кой съдия би дал такава дузпа? Защитникът скочи на около 50-100см над нападателя! А последният въобще не скочи, само отстъпваше назад, за да изблъска защитника! Интересно как би реагирал съдията, ако ситуацията беше в другото наказателно поле?
 • pol
  Отговор
  4 16:30  05.03.18
  Флагчето и хрантутника Бата да изгледат 87,88 и 89 минути от Наполи-Рома и да видят с очите си какво става в наказателното поле на Рома!Ситуацията е 1:1,даже футболиста на Рома играе по-твърдо!
 • топка
  Отговор
  5 19:24  05.03.18
  ЧИЧЕ беше ли с очила.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  6 09:59  07.03.18
  НЯМАШЕ НИКАКВА ДУЗПА.ТОВА Е ПОДАРЪК НА СЪДЯТА КЪМ ДОМУСЧИЕВ.

Напиши коментар:


Публикувай