685 0

Лудогорец е по-доминантен от ПСЖ и Сити

Българският шампион е само след Порто в класация

Иво Стойнев

Българският шампион и лидер в класирането към момента Лудогорец е сред най-доминиращите отбори в Европа. Това гласи резултатът на изследване на Европейския център за футболни проучвания. Изводът е на база на два показателя - отправените удари от наказателното поле, както и изстрелите, които съперникът отправя по посока на вратата на дадения тим, пише "Блиц".

На второ място в класацията е именно Лудогорец, който има 227 удара по посока вратата на съперниците си в елита и е допуснал 62, като съотношението е 3,66. На първо място е Порто с 258 отправени удара от началото на сезона и 68 допуснати, като тяхното съотношение е 3,79. Тройката допълва Цървена звезда (236/73). След това има отбори като Наполи, Манчестър Сити и ПСЖ.

Иначе е впечатляващо, че и вторият у нас - ЦСКА, е на доста предно място - 11-о. Съотношението на ударите, отправени и допуснати от наказателното поле за тима на Стамен Белчев е следното - 190 на 70 или 2,71. В Топ 30 попада още един роден тим - Левски. „Сините" са 29-и със 144 отправени изстрела и 74 допуснати, като тяхното съотношение е 1,95.

България


Напиши коментар:


Публикувай