Last news in Fakti

8 Март, 2018 17:29 1 392 0

Пирин успя да пребори Дунав

  • пирин-
  • дунав-
  • кирилов

"Орлетата" победиха с минималното 1:0

Пирин се наложи с минималното 1:0 като домакин на Дунав в среща от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Христо Ботев" бе от изключително значение за двата тима, които се намират в долната половина на таблицата.

Началните минути на мача бяха равностойни, като двата тима трудно стигаха до реални голови ситуации. Първата такава дойде в 25-ата минута , когато Ничев засече с глава центриране от корнер, но стражът на Дунав Мартин Луков изби. Малко по-късно Башлиев стреля силно от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут, пише "Блиц".

До края на полувремето играта се водеше предимно в центъра на терена и логично попадения нямаше.

Осем минути след почивката Юлиян Ненов от Дунав се озова на добра позиция, но ударът му бе отразен от Георгиев.

Така се стигна до 56-ата минута, когато Пирин излезе напред в резултата. Радослав Кирилов се разписа с техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Луков. Това бе негов първи гол за благоевградчани след 38 мача.

В 80-ата минута Преслав Йорданов бе близо до дебютно попадение за Пирин, но прати топката покрай врата на противника от изгодна позиция.

С този успех Пирин вече има 26 точки на 10-ото място във временното класиране, докато Дунав е 12-и с 21.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА