2 096 1

В Бразилия почетоха Трифон Иванов

Най-популярният сайт в страната посвети статия на българския защитник

Иво Стойнев

Най-популярният бразилски сайт VAVEL.com посвети голям материал за починалия преди две години Трифон Иванов.

„Когато се интересуваш от футбол, първите играчи, с които се сблъскваш са Марадона, Кройф, Пеле и т.н. Истинските цените и познавачи обаче познават редките и харизматични играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Българският вълк. Той беше див и независим“, пише изданието.

Бразилците напомнят, че Туньо е започнал кариерата си като нападател, но още като юноша треньор в Етър го е направил защитник, пише "Блиц".

„Той винаги играеше на границата на правилата. Нямаше страх, от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не падаше само върху качествата му в защита, защото има изключителни изпълнения в офанзивен план. В Бетис бранителят вкара впечатляващите осем гола в 55 срещи. Там се превърна в един от най-обичаните от феновете футболисти“, обяснява бразилският сайт.

„С националния отбор и Златното поколение на българския футбол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Германия на световното първенство в САЩ през 1994 г.“, завършва материалът за Туньо.

Бразилия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Vulpes
    Отговор
    1 15:15  12.03.18
    Почивай в мир ЛЕГЕНДО!

Напиши коментар:


Публикувай