Last news in Fakti

12 Март, 2018 13:02 2 538 1

В Бразилия почетоха Трифон Иванов

  • иванов-
  • статия-
  • почит-
  • бразилия-
  • кариера

Най-популярният сайт в страната посвети статия на българския защитник

Най-популярният бразилски сайт VAVEL.com посвети голям материал за починалия преди две години Трифон Иванов.

„Когато се интересуваш от футбол, първите играчи, с които се сблъскваш са Марадона, Кройф, Пеле и т.н. Истинските цените и познавачи обаче познават редките и харизматични играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Българският вълк. Той беше див и независим“, пише изданието.

Бразилците напомнят, че Туньо е започнал кариерата си като нападател, но още като юноша треньор в Етър го е направил защитник, пише "Блиц".

„Той винаги играеше на границата на правилата. Нямаше страх, от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не падаше само върху качествата му в защита, защото има изключителни изпълнения в офанзивен план. В Бетис бранителят вкара впечатляващите осем гола в 55 срещи. Там се превърна в един от най-обичаните от феновете футболисти“, обяснява бразилският сайт.

„С националния отбор и Златното поколение на българския футбол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Германия на световното първенство в САЩ през 1994 г.“, завършва материалът за Туньо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    20 0 Отговор
    Почивай в мир ЛЕГЕНДО!