23 Март, 2018 01:00 2 230 1

Да си запалянко в Русия

  • футбол-
  • световно първенство

Само до 5 литра алкохол и 10 кутии цигари

Само до 5 литра алкохол и 10 кутии цигари могат да внесат в Русия запалянковците, които ще гледат на живо мачовете от предстоящото Световно първенство по футбол.

На стадионите ще се влиза само със специален „паспорт на привърженика”. Важно е да се знае, че влизането в Русия ще става само през определени гранични пунктове.

Медицинската застраховка е задължителна. Предварителни ваксинации не са необходими, но трябва да се има предвид, че в страната е разпространен СПИН, предупреждават от Външно министерство.

От там съветват да си носите и топли дрехи, независимо, че първенството ще е през юни и юли, защото някои от градовете, в които ще се играят мачовете са с по-суров климат.

Откриването и финалът на Мондиал 2018 ще се състоят на стадион „Лужники” в Москва съответно на 14 юни и 15 юли, припомня радио „Дарик“.

Футболните срещи ще се играят на 12 стадиона в 11 града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    1 2 Отговор
    Руснаците имат голям проблем със СПИН от 8-10 години. Данните бяха засекретени от Министерство на здравеопазването на Руската федерация. Просто данните по въпроса изчезнаха от всички справки и сведения. Ето едно изявление от 4.11.2016 г. - ".....Според Вадим Покровски, оглавяващ Федералния методически център за профилактика и борба със СПИН, в момента с ХИВ са инфектирани близо 1 процент от жителите на Русия, а във възрастовата група от 30 до 40 години - 2,5 процента..." това си е епидемия според всички световни норми. Ниската култура, изостаналото масово здравеопазване, финансовото състояние на РФ, както и закостенелите "морални норми" направиха профилактиката и лечението неефективни. До момента РФ не признаваше за проблема, а той набъбна като снежна топка. Това от статията е първото официално споменаване. Много страни в света въведоха правила според които могат да изискват от някои руски граждани специфични здравни документи преди влизане на териториите им.