24 Март, 2018 16:14 3 338 13

Феновете на Левски отново се заядоха с вечния съперник

  • левски-
  • литекс-
  • цска-
  • дерби-
  • фенове-
  • сектор б

Сините фенове използваха социалните мрежи, за да опонират на "оранжевата пропаганда"

Фенове на Левски се обявиха против "оранжевата пропаганда" и решиха да опровергаят слуховете, че друг отбор, освен техния фаворит, има по-голяма посещаемост на терена. Сините фенове извадиха статистика във връзка с посещаемостта на мачовете на любимия им отбор. Справката е направена от една от най-големите "сини" страници във "Фейсбук" - "Сектор Б".

Пълният текст на феновете на Левски без редакторска намеса:
"Понеже напоследък се надига оранжева пропаганда, че Литекс били най-популярният и посещаван отбор, а на Герена не ходел едва ли не никой, решихме да проверим сухите числа какво показват като за целта използвахме статистиката на https://bulgarian-football.com/ (макар да не сме съгласни с някои числа, като например 4900 срещу Ботев на Герена когато имаше поне 7-8000, но да приемем, че има такива изкривявания и в двете посоки):

Без мачовете помежду ни Левски е събрал 38 290 човека публика или по 3190 средно на мач, а Литекс е събрал 26 670 или по 2667 средно на мач (изключили сме двата им мача на закрити врати). С двата мача помежду ни нещата стават още по-нелицеприятни за тях - 63 397/4876 срещу 43 170/3924. Или разлика в полза на Левски от 500 човека средно без мачовете помежду ни и 900 като включим и тези два мача. Това е статистиката за първата фаза на шампионата. Явно някои хорица се заблуждават от малките трибунки на Кочината и доста по-големите на Герена и "на око" им се привиждат неща, които само им се иска да са така, но не са!

Това не е статистика, с която ние можем да се гордеем, но все пак пропагандата, че ходели повече и били по-популярни идва малко повече. А на тях това им е максимума, защото какво ли щеше да е при разменени роли и ние да се борехме за титла и да имаме толкова победи напоследък в директните мачове, а те да участват на олимпийския принцип? Разликата щеше да е стряскаща в полза на Левски. И когато Левски наистина започне да показва постоянство и да участва в борбата за титлата ето тогава вече наистина няма да им се вярва и директно ще си самозакрият оранжевата кочина! А това ще стане рано или късно - най-вероятно още с почването на новия сезон ако няма някакви сътресения при нас!

НЕ НА ОРАНЖЕВАТА ПРОПАГАНДА!

НИЕ СМЕ ЛЕВСКИ!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на оранжеви люляци

    14 7 Отговор
    Ами ние сините винаги сме имали повече публика .Просто няма място за сравнение!
  • 2 Billi

    6 11 Отговор
    Айде пак декларацийка, уефски - спартак
  • 3 неотрален

    7 12 Отговор
    Уевски е като турска сапунка!феновете чакат винаги с нетърпение новия сезон!!!хахахаха
  • 4 опааа

    8 5 Отговор
    Е от кога Литекс или Етрополе станаха вечни съперници.Вечните съперници могат да се срещнат най-рано след 2 години.До тогава дербита с Лудогорец и ЦСКА-София.
  • 5 МММ

    6 4 Отговор
    Рев, сълзи и сополи, горките не могат да преглътнат падението, а то ще продължава бавно и мъчително до пълното им и безвъзвратно изчезване.
  • 6 ганьо Бай ганьо

    5 4 Отговор
    Не ви ли омръзна да изтъквате неща извън терена с ,омръзнахте на хората с тези декларации , бъдете силни на терена , вече 10 години само калъфи и нито един трофей , само петните името на апостола .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СинЮ надишано теле

    0 1 Отговор
    Навсякъде по света броят продадените билети и бройката се знае.
    Лепиларите от под-хуене обаче, като се надишат им се привиждат двойно повече публика, че са имали.
    Какво обаче от това кой колко публика имал, като говедата бяха за пореден път онодени на терена и извън него.
    Иван размаза синята телешка муцуна и от синя стана лилава. Така ли е лепиларчета. И бой и еВан за вас нещастници. Хайде пишете декларация. От край време сте си милиционерско отборче. Не случайно в ръководството ви само хора от ДС. Нещастници!
  • 9 CSKA RED

    1 2 Отговор
    Още едно доказателство от примера на подуенците, че бития и е,ания не си признават....

    Коментиран от #12

  • 10 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Айде на терена показвайте какво можете....искаме футбол а не приказки...тарикати с тарикати..
  • 11 ssaev

    0 1 Отговор
    Хей, вие от "Отбора на народа". Поне името на Апостола слагайте в кавички, че да не го срамите! Преди се забавлявахме на неможенето ви на терена, а сега - и на неуемнието ви да пишете! "Синята " немощ си немощ каквито и цветове да ви се привиждат! Пък и за сътресения ще ни говрите?! Та вашето си е сътресение като в учебник по христоматия!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ.