Last news in Fakti

25 Март, 2018 11:34 3 913 2

Триумф на Ferrari на F1 в Австралия (ВИДЕО)

  • формула 1-
  • австралия-
  • ferrari

Световният шампион Люис Хамилтън остана втори

Триумф на Ferrari на F1 в Австралия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АП

Себастиан Фетел (Германия, "Ферари") проведе безгрешно тактическо състезание и завърши на първо място в старта за Гран при на Австралия, който беше първи за сезона във Формула 1. Той победи световния шампион Люис Хамилтън (Великобритания, "Мерцедес"), докато Кими Райконен (Финландия, "Ферари") спечели последната позиция на подиума, съобщава бТВ.

Хамилтън поведе пред Райконен и Фетел в завой номер 1, който беше определян като ключов преди състезанието заради силен вятър, способен да промени мястото и момента за спирачка. Стартът беше чист и без напрежение, а най-видимо беше изоставането на Фернандо Алонсо (Испания, "Макларън") на девето място.

Във втория тур Хамилтън водеше с 1.2 секунди пред Райконен и в развитие на състезанието доминацията на британеца продължи с редица най-добри обиколки. Битката за първата позиция като цяло беше само между него, Фетел и Райконен, защото Макс Верстапен се оплака рано от прегряване на гумите и по-късно се завъртя в завой номер 1, а неговият съотборник Даниел Рикардо загуби много време зад по-бавни пилоти.

Преди началото на състезанието се очакваше пилотите да бъдат затруднени от дъжд и повечето от тях бяха внимателни в избора си на гуми, но Райконен подходи по-смело. Той постави рекорд на пистата в 17-ата обиколка и две по-късно влезе в бокса за смяна на гуми с мека смес. Хамилтън моментално направи същото и отстъпи първото място на Фетел, който получи шанс да увеличи преднината си с гумите със супермека смес и продължи допълнително първия си стинт на пистата. Рискът се оправда, след като германецът влезе в питлейна за смяна в 26-ата обиколка и се върна на трасето пред изненадания от това британец.

Хамилтън се доближи на по-малко от секунда от Фетел в 42-ата обиколка и британецът стана по-агресивен, постави рекорд на трасето и започна атаката си. "Ферари" обаче се подготвяше цяла зима за по-дълги стинтове и консумация на гориво, което трябваше да работи в полза на германеца. Освен всичко това, Хамилтън получи проблеми с охлаждането, последният от които беше на задвижващата система.

Хамилтън не успя да изпревари Фетел с първите си атаки, а две обиколки преди края се оплака и от износване на задните гуми, което на практика сложи край на шансовете му за победа. В крайна сметка германецът спечели с 5.036 секунди пред световния шампион.

Даниел Рикардо така и не успя да изпревари Райконен, въпреки че беше дълго време най-бързият пилот на пистата. Финландецът завърши с близо седем десети пред своя съперник и по този начин "Ферари" записа двоен подиум. Петото място пък остана за Алонсо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 5 Отговор
    Ей това е като имаш добър двигател, браво на Алонсо. Сега ще го виждаме все по-напред и все по-близо до стълбичката.
  • 2 kirqki

    4 9 Отговор
    Ако не беше тъпата виртуална кола за сигурност Фераритата щяха да дашат праха на Хамилтън. МЕРЦЕДЕС пак ще са номер 1.