Last news in Fakti

25 Март, 2018 17:09 2 640 3

Станимир Стоилов: Няма да плача, ако България победи Казахстан

  • казахстан-
  • мъри стоилов-
  • победа-
  • селекционер-
  • треньор-
  • национален отбор-
  • контролна среща-
  • българия-
  • станимир стоилов

Казахстан се преклони пред новия треньор на националния отбор след победата над Унгария

Станимир Стоилов: Няма да плача, ако България победи Казахстан - 1

Селекционерът на Казахстан - Станимир Стоилов даде официална пресконференция преди утрешната контрола с България.

Наставникът призна, че няма да му е лесно да се изправи срещу "лъвовете" и че приема тази среща като мач между неговата първа родина и неговата втора такава.

"Моята първа родина играе срещу моята втора родина. Очаква ни добър и интересен мач. Казахстан ще играе срещу силен отбор, който е в Топ 40 в класацията на ФИФА. Моите момчета трябва да забравят победата над Унгария (3:2) и да насочат вниманието си към България. За мен е много важно как ще стоим на терена и каква игра ще демонстрираме.

Не знаех, че досега български треньор не се е изправял срещу родния национален отбор. Малко некомфортно е, като си защитавал България и като футболист, и като треньор, сега да си от другата страна. Най-хубавото е, че мачът е приятелски, така че тъжни след неговия край няма да има. Важното е да се насладим на продукцията.

По-рано медиите в Казахстан не скриха удовлетворението си от победата на националния отбор над Унгария с 3:2 в дебюта на Станимир Стоилов като селекционер на страната.

Тимът на Мъри изглеждаше повече от привлекателно на унгарска земя и закономерно се поздрави с успеха, а самият той изрази задоволство от представянето на селекцията му.

Най-големият спортен сайт в Казахстан sports.kz написа следното след мача:

"Удивително! Невероятно! Фантастично! За пръв път от дълго време Казахстан спечели мач. За пръв път от много години вкарахме 3 гола като гост. За много кратко време работата на българите в националния отбор даде резултат, а играта бе поразителна. И то срещу отбор, който преди по-малко от 2 години излезе от групите на Евро 2016. Да, недостатъци в Будапеща имаше, но това бе първият мач на Стоилов, има оптимизъм".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    10 0 Отговор
    Този път наще чалгари ще играят срещу един отбор а не дрещу два.Сега времето ще им е виновно.
  • 2 681 БГ

    8 0 Отговор
    Проблем е ,че. В националният играят негодници. Наркомани!
  • 3 топка

    0 0 Отговор
    Най великия бостанджия.