26 Март, 2018 09:20 1 355 8

Григор Димитров отпадна от 90-тия в света

  • димитров-
  • шарди-
  • отпадане-
  • загуба-
  • тенис-
  • маями

Българският тенисист приключи участието си на турнира в Маями

Григор Димитров загуби от французина Жереми Шарди с 4:6, 4:6 и отпадна в третия кръг на "Мастърс" турнира в Маями. Поставеният под №3 в схемата българин стартира в надпреварата с обрат срещу германеца Максимилиан Мартерер, но още във втория си мач разочарова и отстъпи на 90-ия в света Шарди, който го проби по веднъж в двата сета, пише "Блиц". Така Григор отново не успя да продължи напред след ранните си отпадания преди това в Дубай и Индиън Уелс.

В първия сет двамата печелеха подаванията си до последния десети гейм, в който Шарди стигна до пробив и триумфира с 6:4. Григор имаше само един шанс да пробие подаването на съперника в петия гейм, но го пропусна.

Втората част бе като огледална на първата, започвайки по същия начин и завършвайки отново с пробив за французина в последния гейм.

Първата ракета на България допусна втора загуба от Шарди при петия им сблъсък. В първите два кръга световният №90 елиминира Рожерио Дутра Силва и сънародника си Ришар Гаске, а на осминафиналите очаква победителя от срещата между Милош Раонич и Диего Шварцман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волгин

    7 7 Отговор
    Еми какво да говорим. Палячо
  • 2 Хкл

    10 5 Отговор
    Валери Божинов на тениса. Сега чакам да изпростее- малко коте, ала бала...

    Коментиран от #4

  • 3 Видял

    5 7 Отговор
    И кво от това? Автор на статията се опитва да осмива националните ни звезди. Това си е живо антибългарско държание. Григор стигна 4-то място в СВЕТА. Вие драскачи смешни какво постигнахте??!

    Коментиран от #6

  • 4 Именно

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хкл":

    Гришо не е по малките котета ... по-скоро по пумите ;)
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Той си има кугар, черен, да го мачка, ако въобще се засичат. Не е добре да показва такива спадове след впечатляващо завършване на миналата година. Не е като лидерите да показва константно добро ниво и в единични случаи да отпада от други тенесисти, камо ли от такива извън топ 10.
  • 6 факт

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Видял":

    Националните ни звезди не отказват турнир в България поради съмнителни причини. Национална звезда е сърбинът Джокович, който дари милиони за наводнената си страна.
  • 7 Ники

    4 2 Отговор
    Мисля че Гришката бая съжалява за турнира в София !!!! Миналата година тоя турнир му даде крила и направи супер сезон ... тая година го пропусна за да си гони по големи цели и от тогава ... има една победа с мъка от оня ден ... а го лупат здраво ... всеки момент ще се срине в ранг листата ... много се надявам да се задържи в 10 ката по дългло ма едва ли ...
  • 8 ГОСТ

    4 1 Отговор
    Явно това са му възможностите, благодарение на многото контузии на топ тенисисти успя да се класира в схемата на финалния турнир в Лондон и пак с голям късмет го спечели, поне това демонстрира с играта си тази година ако му погледнем изиграните срещи до сега загубите му са в пъти повече от победите и то все от тенисисти от 80 място нагоре. Така че нищо неочаквано от №3 да стане №33. А седим посред нощите да го гледаме и да се ядосваме.