27 Март, 2018 11:18 1 007 0

България победи Казахстан, но не впечатли

  • казахстан-
  • бодуров-
  • попов-
  • българия-
  • контрола-
  • победа

Стигнахме до победата с гол на Бодуров в 94-ата минута

Националите ни успяха да спечелят с 2:1 контролната среща с Казахстан, която се състоя в унгарското село Фелчут. Избраниците на Станимир Стоилов надиграха нашите, като веднъж и гредата спаси българската врата. "Трикольорите" обаче съумяха да стигнат до победата след гол на Николай Бодуров в 94-ата минута. Преди това Ивелин Попов откри с точно изпълнена дузпа в 23-ата минута, след което Еркебулан Тунгишбаев изравни в 56-ата.

Казахстанците, които преди дни победиха Унгария при дебюта на Мъри, надиграваха успешно избраниците на Петър Хубчев през по-голямата част от двубоя, особено през второто полувреме, пише "Блиц".

Нашите започнаха по-активно, като в началото мерника си пробваха без успех Манолев и Славчев. В 22-ата минута Ивелин Попов се възползва от грешка на Муртазайев, който сбърка в изнасянето на топката, капитанът на България подаде на Манолев, който проби в наказателното поле, но беше фаулиран пред Плотников. Съдията Томаш Богнар отсъди дузпа, която Ивелин Попов превърна в гол, реализирайки в горния десен ъгъл - 1:0. Това беше 14-ото попадение за Попето с националната фланелка от 74 мача.

До почивката положения пред двете врати липсваха.

На полувремето Стоилов направи две промени, като пусна в игра Парагулгов и Тунгишбайев. Казахстанците взеха инициативата и в следващите минути доминираха. В 50-ата минута Муртазаев беше близо до гол, но напречната греда спаси българската врата. Шест минути след това Пламен Илиев трябваше да вади топката от мрежата си. Еркебулан Тунгишбаев се възползва от грешка на Цветомир Панов. Дебютантът не успя да изчисти топката пред Илиев, тя се озова право на крака на Тунгишбаев, който я изпрати в долния десен ъгъл на българския страж - 1:1.

Последваха пропуски за Казахстан, а когато всички очакваха края на мача при миролюбиво равенство, Николай Бодуров успя да донесе победата на България. Защитникът на ЦСКА засече с глава центрираната от Спас Делев топка в 94-ата минута за крайното 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА