Last news in Fakti

6 Април, 2018 12:38 1 310 4

Арсенал разгроми ЦСКА (Москва) с 4:1

  • арсенал-
  • цска мпосква-
  • лига европа-
  • футбол-
  • победа-
  • разгромиха-
  • футболен турнир

В 74-ата минута на терена се появи и българският национал Георги Миланов

Арсенал разгроми ЦСКА (Москва) с 4:1 - 1

Арсенал е на крачка от полуфиналите в Лига Европа, след като тази вечер разгроми с 4:1 ЦСКА (Москва) в първия мач от 1/4-финалите в турнира. Успехът на "артилеристите" донесоха Аарън Рамзи и Александър Лаказет, които отбелязаха по два гола. Единственото попадение за "армейците" пък бе дело на Головин, пише "Топ Спорт".

Като резерва за гостите в 74-ата минута се появи и българският национал Георги Миланов, който записа доста добри 20 минути на "Емиратс", въпреки негативния резултат за неговия тим.

Истинска голова лекция изнесоха възпитаниците на Арсен Венгер на своя опонент. Всичко започна още в 9-ата минута, когато играчите на Арсенал тотално притиснаха своя съперник в наказателното му поле и след няколко бързи разигравания, Аарън Рамзи успя да се измъкне и да отбележи за 1:0, но отговорът на гостите от Русия не закъсня. "Армейците" получиха право да изпълнят свободен удар, след като уелсецът игра с ръка. Зад топката застанаха Натко и Головин, като последният изпрати топката над стената и не остави никакви шансове на Чех.

Малко след това, Месут Йозил падна в малкото вратарско поле след шпагат на Шенников. След кратко чудене, главният съдия реши да отсъди дузпа. С изпълнението ѝ се загърби Александър Лаказет, който бе безкомпромисен от бялата точка за 2:1.

Но попаденията на "артилеристите" не спряха дотук. Аарън Рамзи бе изпуснат от защитата на ЦСКА (Москва) и Месут Йозил веднага комбинира с него. Уелсецът блесна с невероятно изпълнение, поемайки топката от въздуха и изпращайки я в мрежата за 3:1 с пета.

Головата мощ се увеличи още веднъж в 35-ата минута, когато Месут Йозил подаде към непокрития Лаказет, който остана очи в очи в Акинфеев и се разписа от близка дистанция за 4:1.

В заключителните минути чудесно пространство се откри пред Муса, но защитата на Арсенал успя да се прибере навреме и страничният съдия вдигна своя флаг за засада преди футболистът на ЦСКА да успее да стреля към вратата. След това, отново Муса финтира Белерин отляво без никакви проблеми и веднага комбинира с Дзагоев, но той не успя да си поеме добре топката и тя бе избита от защитник на Арсенал, а това бяха и последните опасни атаки пред една от двете врати за първите 45 минути.

През второто полувреме "топчиите" почти затвориха мача и логично доста от атаките се прехвърлиха в "краката" на гостите. В 64-ата минута, Дзагоев успя да се измъкне от защитата и да вкара топката в мрежата, но флагът на страничния съдия бе вдигнат и попадението бе отменено заради засада. Въпреки това, още след първия съдийски сигнал за втората част, Рамзи имаше възможност да оформи своя хеттрик, но след удара му кълбото рикошира в съперников защитник и излезе в корнер.

В последните 20 минути лондончани отново се активизираха и притиснаха своя опонент, но не достигнаха до така търсенето пето попадение. Въпреки това, Арсенал си осигури мястото на полуфиналите в Лига Европа на 99% още преди реванша в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    3 0 Отговор
    че кой е очаквал нещо друго да се случи?!?
  • 2 Бесен Язовец

    2 2 Отговор
    Аааааа, къде с русофилити ? Как можаха да загубят такъв важен мач, точно от омразните инглизи ? Гейове били, пияндета били..) Къде сте бе. ушанки, що мълчите ??

    Коментиран от #3

  • 3 Скорпион29

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Това е някаква соросоидна пропаганда! Мария Захарова съобщи, че ЦСКА Москва са разгромили Арсенал, така че трябва да си пълен идиот, за да се връзваш на манипулациите на западните соросоидни медии. Те пак лъжат, както за Скрипал и всичко друго. СЛАВА РОССИИ!!!
  • 4 кирил

    2 0 Отговор
    само бой по рашизма