Last news in Fakti

15 Април, 2018 12:03 1 309 1

Великолепна победа на националите на Европейското по ръгби

  • победа-
  • национали-
  • ръгби-
  • европейско първенство

Смазаха Черна гора като гост, предстои решителен мач с Турция

Българският национален отбор по ръгби записа убедителна победа с 57:0 над Черна гора в мач от Група „Development“ на европейското първенство по Ръгби 15, съобщиха за БЛИЦ СПОРТ от родната федерация. Срещата се проведе в черногорския град Никшич. Водени от своя капитан и играещ помощник-треньор Петър Николов, българските ръгбисти бяха пределно надъхани да спечелят срещата и да се реваншират за миналогодишната загуба.

Срещата започна много добре за „лъвовете“. Още от самото начало с много хъс, сила и умения те успяха да наложат своята воля и в първите 20 минути успяха да си извоюват два наказателни удара. Петър Николов се опита и двата пъти да реализира, но, за съжаление, пропусна. До края на полувремето нашите момчета бяха пълновластни господари на терена.

В 20-ата минута след добре организирана и построена атака Цветостин Цветков се озова на върха й, откривайки резултата в срещата (5:0) с есе за България. Петър Николов направи последния си пропуск за срещата, след като не успя да реализира допълнителния удар.

Това есе успокои нашите момчета, вдъхна им повече увереност и само след три минути успяхме да реализираме второ, след блестящо изпълнение на втория ни център Ивайло Иванов. След успешен допълнителен на Петър Николов и наказателен в 27 минута поведохме с 15:0.

В края на полувремето противникът се активизира, заигра малко по комбинативно и съумя да ни затрудни, но с по добра и стабилна защита, не допуснахме да ни отбележат точки. На свой ред организирахме добра контра игра и след отлично изпълнение на Димитър Коцев отбелязахме третото си есе, а Николов отново не сбърка 22:0. При този резултат завърши първото полувреме.

През втората част домакините от Черна гора започнаха доста мотивирани да променят развоя на срещата, като успяха да се задържат 10 минути в нашата половина. С малко по-комбинативна игра съумяха да ни затруднят, но с много добра отборна защита и себераздаване „лъвовете“ не позволиха да им бъдат отбелязани точки.

На свой ред отново поехме контрола и отново чрез отлично представилия се в мача Ивайло Иванов отбелязахме четвъртото си есе. И след успешен допълнителен удар поведохме с 29:0, а блестящия ни капитан Петър Николов окончателно прекърши съпротивата на противника с есе и допълнителен в 56 минута - 36:0 за България.

Треньорът Ромен Балмис успешно успя да използва смените след този резултат, като освежи състава и даде възможност и на останалите от отбора да се докажат. С последователни есета на Кристиян Коцев в 65-ата, отново на Петър Николов в 70-ата и на Слави Гюмюшан в 78-ата минута. и успешни допълнителни оформихме крайния резултат 57:0.

С тази си победа „лъвовете“ доказаха ,че имат сили да се преборят за първото място в групата, при победа на 5 май над Турция на стадиона на НСА в София. Българите бяха силно мотивирани и надъхани от новия треньорски щаб начело с старши треньора - французинът Ромен Балмис, и помощниците Здравко Тодоров и Петър Николов.

Веднага след срещата председателя на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров благодари на момчетата за сърцатата игра: „Нашите „лъвове“ се реваншираха по един изключителен начин за миналогодишната загуба, която не ни позволи да се класираме в горната дивизия. Победата е успешен старт и за новия треньорски щаб, начело с френския специалист Ромен Балмис. Хубава и заслужена победа, надявам се поне малко да зарадва българската ръгби общност, която изстрада много през последните години.“

Съставът на България срещу Черна гора: Илия Кирилов Кръстев, Радостин Радославов Максимов, Георги Валентинов Гидинов, Ангел Атанасов Вълков, Димитър Илиянов Георгиев, Георги Дончов Филипов, Джеймс Дейвид Мот, Александър Никълас Тенев, Васил Бориславов Борисов, Петър Кирилов Николов, Борис Георгиев Тодоров, Димитър Константинов Коцев, Ивайло Тодоров Иванов, Кристиян Славейков Коцев, Кристиян Димитров Павлов,
Резерви: Костадин Александров Петков, Тинко Георгиев Христов, Деян Валериев Първанов, Слави Оханес Гюмюшан, Цветостин Огнянов Цветков, Виктор Ивайлов Илиев, Димо Весков Димо, Владимир Любомиров Исикийски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    5 0 Отговор
    Браво.