Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 01:14 899 0

Лион на финал за Купата на Франция след феноменален обрат

  • лион-
  • лориен-
  • купата на франция-
  • марсилия-
  • ница
Лион на финал за Купата на Франция след феноменален обрат - 1
Снимка: Мишел Бастос, ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лион стана първият финалист в турнира за Купата на лигата във Франция, след като постигна уникален обрат от 0:2 до 4:2 в гостуването си на Лориен от 1/2 финала. Гостите стигнаха успеха след продължения, като в редовното време мачът завърши 2:2, а изравнителният гол за гостите падна чак в 93-ата минута на мача.

Лориен взе преднина от два гола в средата на второто полувреме, като първо Иносент Емегара откри резултата в 58-ата минута, а в 68-ата минута Кевин Моне-Паке удвои преднината на своя тим. Лаказет обаче върна един гол за гостите в 80-ата минута и даде искрица надежда за обрат. Играчите на Лион не се отказаха да търсят изравняването до последната минута и така в 3-ата минута на допълнителното време Джими Бриан вкара за 2:2 и прати срещата в продължения.

В допълнителните 30 минути играчите на Лион показаха повече свежест и в 102-ата минута на двубоя Бафетимби Гомис реализира трети гол за своя тим, а в 120-ата минута отново Александре Лаказет окончателно сложи точка на спора, вкарвайки за 2:4.

Така Лион ще бъде единият отбор, който ще играе на финала на турнира, а там ще срещне победителя от срещата между Олимпик (Марсилия) и Ница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА