Last news in Fakti

18 Април, 2018 15:59 1 468 1

Шефът на УЕФА: И видеоповторение нямаше да измъкне Юве

  • уефа-
  • дузпа-
  • ювентус-
  • реал мадрид-
  • видеоповторение

Според Чеферин начинът за ползване на ВАР не е перфектен

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира спорната ситуация с отсъдената дузпа в полза на Реал Мадрид в реванша срещу Ювентус от четвъртфиналния сблъсък в Шампионската лига.

В добавеното време реферът Майкъл Оливър прецени, че Мехди Бенатия е извършил нарушение срещу Лукас Васкес, за което посочи бялата точка. Ситуацията нямаше как да бъде разгледана чрез ВАР, защото въпросната технология все още не се използва в турнира.

“Дори да имаше ВАР, това нямаше да промени нищо - коментира Чеферин. - Има хора, които изгледаха тази ситуация 20 пъти, а аз го направих 50. Но все още за половината хора това е наказателен удар, а за другите - не е.”

Босът все пак смята, че ВАР щеше да е от полза на съдиите за реванша между Манчестър Сити и Ливърпул, когато не беше зачетен редовен гол за “гражданите”, защото арбитрите не видяха, че Джеймс Милнър играе с топката пред вратата на мърсисайдци, пише "Sportal".

Според Чеферин начинът на използване на технологията все още не е перфектен, заради което тя едва ли ще бъде въведена в ШЛ преди сезон 2019/2020.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жожо

    1 0 Отговор
    НИАМАШЕ ДУСПА АМА ИМ ДАДОХА В 93ТАТА МИНУТА ДА ГИ КЛАСИРАТ ЗАШТОТО ИНАЧЕ ИУВЕНТУС ШТЕШЕ ДА ОТСТРАНИ ВЕЛИКИА ИМ РЕАЛ С 0-4 В ПРОДЬЛЖЕНИАТА