Last news in Fakti

21 Април, 2018 09:42 2 460 3

Григор: Съжалявам Давид, но това е положението

  • димитров-
  • гофен-
  • двойки-
  • победа-
  • надал-
  • тенис

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Монте Карло за първи път в кариерата си. Той победи Давид Гофен с 6:4, 7:6(5) и днес ще се изправи срещу Краля на клея Рафаел Надал.

Българинът участва и в турнира на двойки заедно с Гофен, а вчера двамата трябваше да изиграят мача си от четвъртфиналите. Григор се отказа, като предпочете да си даде повече почивка преди двубоя срещу Надал. Причината да не излезе на корта за втори път вчера официално беше болки в рамото, но Димитров коментира, че няма никакви физически проблеми.

"Това е първият ми турнир на клей за годината. Когато играеш с една ръка, се натоварваш. Трябва да се запазя малко, заяви Григор в интервю за "Скай Спортс". - Неприятно ми беше да разочаровам Давид, той беше готов да играе. Извинявам се, но това е положението."

Първата ракета на България сподели, че е малко необичайно да играе срещу Гофен, тъй като са добри приятели, но допълни, че на корта това се забравя. "Играхме заедно страшно много преди турнира, тренирахме заедно. Двамата живеем тук, виждаме се. Дори тази сутрин бяхме първи на кортовете, към 8 часа, поздравихме сме. Приятели сме, но когато излезеш на корта, искаш да победиш", обясни Григор.

Той коментира и следващия си съперник Рафаел Надал: "Харесва ми да играя срещу Рафа, независимо колко пъти съм губил от него. Ако искаш да си най-добрият, трябва да побеждаваш най-добрите."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 локомотива

    7 19 Отговор
    грише стига се надъхва бе,нали знаеш че в събота пак ша спукаш гума срещу рафа,трябва да знаеш до къде ти е максимума на възможностите.
  • 2 Пийт Сампрас

    3 15 Отговор
    Григор Пак Падналов- ще има в Събота аааааа ффффф не знам какво стана късмета отново не ме споходи този уикенд аааа фффф
  • 3 Ваксево

    13 3 Отговор
    Злобни джиджета, как не ви е срам да плюете по най-добрия ни тенисист който е на световно ниво и ще играе срещу най-добрия в цял свят? Какво сте постигнали вие освен да злобеете и да пиете по някоя друга бира?