23 Април, 2018 12:57 982 0

Григор Димитров остава пети в света

  • димитров-
  • чилич-
  • надал-
  • ранглиста-
  • място-
  • тенис

Само 35 точки разделят българина от четвъртата позиция

Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста по тенис. Първата ни ракета е №5 с 4950 точки в актива си. През изминалата седмица бъгларинът се представи отлично на “Мастърс” турнира в Монте Карло, като за първи път в своята кариера достигна до полуфиналите.

Там обаче той бе спрян от световния №1 Рафаел Надал след победа на испанеца с 6:4, 6:1. Спечелените в Княжеството точки помогнаха на Григор да се доближи максимално до четвъртия в ранглистата Марин Чилич, който води пред него с едва с едва 35 точки.

Хърватинът от своя страна загуби третата си позиция, след като Александър Зверев също игра полуфинал в Монте Карло и го измести. Това всъщност е и единствената промяна в топ 10.

Тази седмица Григор Димитров ще участва на турнира в Барселона, който е от категорията АТР500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА