Last news in Fakti

24 Април, 2018 09:38 908 1

Спас Русев: Това си бе терористичен акт!

  • русев-
  • бомбичка-
  • фен-
  • полицайка-
  • мерки-
  • левски-
  • цска

"Държавата трябва да се намеси", заяви собственикът на Левски

Собственикът на Левски Спас Русев гостува на „Нова Телевизия“ и все отношение по инцидента с хвърлената бомбичка на мача срещу ЦСКА преди седмица, когато пострада полицайката Гергана Зашева. Босът на „сините“ беше категоричен, че Йордан Исаев трябва да си понесе наказанието, тъй като е застрашил живота на човек.

„Това, което се случи е ужасно и аз го оприличих с терористичен акт. Не мога да намеря обяснение какво може да те накара да отидеш на мач, подготвен с бомба. Сигурен съм, че този младеж не е искал това да се случи. Тези прояви аз ги осъждам. Трябва да се води борба с това. Повече от 20 години посещавам мачове в Англия, която беше еталон за най-лошите фенове. Сега не е така. Просто всички си свършиха работата. Направиха футболния мач един празник.“

„Самата работа за предотвратяване на подобни инциденти трябва да бъде и възпитателен процес. Феновете трябва да осъзнаят, че с димките и бомбите не помагаш на своя клуб. Само му вредиш. Първото, в което изоставаме от Европа, е самата инфраструктура. Имаме лоши съоръжения. Националният ни стадион е далеч от съвременните изисквания. След това трябват модерни системи за сигурност“, заяви Спас Русев.

„Не може да се иска от клубовете да бъдат отговорни за всички фенове. Това не е възможно. Клубове като Левски имат стотици хиляди привърженици. Няма как да се реши проблемът без активната намеса на държавата. Според мен трябва да се помогне на двата най-големи клуба в София, за да изградят съвременни стадиони с модерни мерки за сигурност. Това са клубовете с най-голяма фенска маса.

Наказание за отбора няма да промени нищо. Това няма да гарантира, че на следващия мач инцидентът няма да се повтори. Години наред в България на притежаването на футболен клуб се гледаше като трофей и много собственици флиртуваха с ултрасите. Това доведе до изкривяване на тяхното поведение, тъй като не се създадоха строги правила, които трябва да се спазват“, допълни собственикът на Левски.

„Правилата и законодателните мерки са тънка юридическа материя, за която не съм подготвен да коментирам. Първото, което трябва да се направи, е да се монтират модерни камери за наблюдение. Това става за една седмица. Другото е да се направят модерни съоръжения.

Трябва да има наказване на такъв тип хора с лишаване от право на посещаване на мачове. За това обаче трябва да има регистриране, както и промяна в начина на продаване на билети, абонаментни карти. Аз съм сигурен, че този човек съжалява за стореното. С действията си той е застрашил живота на един човек и трябва да получи наказанието си“, завърши Русев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    2 1 Отговор
    Не мисля че това което се случи на мача със бомбичката е за оправдаване но защо никой не говори за тия фенове на ГМОто дето скачаха по оградата на сектор А и псуваха и ругаха.А върха беше оня лумпен където ходеше по тунела.Но затова пълно мълчание.