Last news in Fakti

26 Април, 2018 11:03 1 070 1

Законът за футболното хулиганство ще е строг

  • футболно хулиганство-
  • закон-
  • мерки-
  • наказания-
  • фенове

Предвижда се да има наказания като арест до 25 дни и забрана до живот

Арест до 25 дни, забрана за посещаване на спортни мероприятия до живот, глоби и "подписка" в поделения на МВР може да отнесе всеки фен, който си позволи да мята бомби и факли на стадиона. Това са част от драконовските мерки в новия проектозакон за спортното хулиганство.

"Той се подготвя в момента, черновата е готова, очаквам до два месеца да бъде представен пред обществото и медиите", разкри пред "Телеграф" шефът на парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта и депутат от НДСВ Славчо Атанасов.

Депутатите и експертите са взели за новия закон най-доброто от опита на Англия, Испания и Италия с футболното хулиганство.

Обстоятелствата, при които човек се превръща в спортен хулиган са в 13 точки. Първите 6 са по-леките случаи, а останалите са тежки прегрешения на феновете. В първата част са предвидени по-леки наказания, например 24 часа арест в поделение на МВР. Ако ултрасът попадне в най-тежките параграфи, ще получава до 25 дни зад решетките. Заложена е и санкция обществено полезен труд, който може да стигне до 380 часа. Има глоби от 1000 до 2000 лева, както и забрана за посещаване на спортни мероприятия до живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Ботев

    0 0 Отговор
    А за КУПЕНИТЕ мачове ????
    шшшшт , Тихо ВЕНЦИ да не чуват !!!