29 Април, 2018 16:28 1 439 2

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • интер-
  • ювентус-
  • футболно първенство-
  • мач-
  • дерби д`италия-
  • стадион джузепе меаца-
  • серия а

Невероятен обрат в Дерби Д`Италия

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Отборите на Интер и Ювентус изиграха феноменален двубой в "Дерби Д`Италия" от 35-ия кръг на Серия "А". Шампионите, които губеха до 87-ата минута с 1:2, стигнаха до изключително важен успех с 3:2 насред Милано, пише Sportal.bg.

Герой за пореден път през последните две години в тима на "бианконерите" беше Гонсало Игауин, който не изигра голям мач, но накрая го реши след гол с глава в 89-ата минута. Преди това Дъглас Коща даде аванс в 13-ата минута, а в 16-ата минута Матиас Весино беше изгонен. "Нерадзурите" обаче изиграха велик мач до 85-ата минута, като дори с човек по-малко обърнаха резултата. Това се случи след гол Мауро Икарди в 52-ата минута и автогол на Андреа Бардзали в 65-ата минута. Автогол на Милан Скриняр в 87-ата минута и Игуаин (89) пратиха в екстаз тифозите и футболистите на Старата госпожа, които преди седмица отстъпиха в 90-ата минута на Наполи, а пет минути преди края на "Меаца" виждаха как почти сигурно ще се сбогуват със Скудетото.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Успехът обаче върна преднината на Юве от четири точки пред Наполи, който гостува утре на Фиорентина, но тази победа най-вероятно ще се окаже психологически шок на неаполитанците, които разчитаха много на Интер да спрат шампионите. Първото полувреме беше с главен герой ВАР, след като голът на Коща беше зачетен след видео повторения, а след това така беше изгонен Весино, а секунди преди почивката отново чрез видео запис беше отменено попадение на Матюиди.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Реферът Даниеле Орсато обаче не изгони Миралем Пянич в 57-ата минута при резултат 0:1.

Ювентус има 88 точки, а Интер остана на пето място с 66 точки, третият Рома има 70 точки, Лацио пък е с 67, но и мач по-малко.

Пред препълнения стадион "Джузепе Меаца", който посрещна 78 328 зрители, докарали рекордните на "нерадзурите" за Серия "А" приходи от пет милиона и 200 хиляди евро, Юве имаше нужда от победа, за да се доближи до титлата и да пази дистанция от Наполи, тъй като при издънка и успех на южняците можеше да изпусне първото място. Домакините пък търсеха успеха, за да продължат да следват своята цел — класиране в Шампионската лига, която отбягва на тима от 2011 година.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Лучано Спалети започна в схема 4-2-3-1, като Матиас Весино и Антонио Кандрева бяха титуляри. Масимилиано Алегри заложи на 4-3-3, като реши да пусне Хуан Куадрадо десен защитник. Ругани смени Меди Бенатия, а Андреа Бардзали контузения Джорджо Киелини, докато Коща, Манджукич и Игуаин бяха в атака.

"Курва Норд" отново беше приготвила страхотна хореография, с която да се подиграва на "бианконерите", които продължават да не успяват да стигнат до мечтаната Шампионската лига.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Шампионите почнаха по-добре и бързо стигнаха до гол. Дъглас Коща даде аванс на "бианконерите" в 13-ата минута с четвъртото си попадение за сезона. Бразилецът остана зад защитата на "нерадзурите", след което с хубав диагонален удар прати топката в мрежата. Реферът Давиде Орсато използва ВАР (видео асистент рефер), тъй като останаха съмнения за игра с глава на Матюиди, която би оставила Коща в засада. Такава нямаше и реферът зачете гола за шампионите.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Само две минути по-късно Весино получи жълт картон, след като настъпи с бутоните Манджукич. Първоначално съдията му посочи жълт картон, но 30 секунди по-късно беше пратен да види видео повторение на ситуацията. При завръщането си на терена Орсато изгони уругваеца с директен червен картон, което вбеси тифозите на домакините.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

В 27-ата минута "черно-сините" искаха втори жълт картон за Пянич, след като фаулира Рафиня.
Страхотен удар на Кандрева в 30-ата минута отиваше в горния ляв ъгъл, но със сетни усилия Буфон изби в корнер.

В даденото продължение на първата част Блес Матюиди отбеляза втори гол, като играчите на Интер искаха нарушение на Игуаин срещу Скриняр, но попадението беше отменено, тъй като френският халф беше в засада при подаването на Кедира.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Второто полувреме започна с гол на Мауро Икарди в 52-ата минута. Аржентинският голмайстор беше точен с глава, когато засече центриране на Кансело от фаул. Деветката на домакините беше изненадващо оставен непокрит, като отбеляза своя пореден гол срещу "бяло-черните". Рекордният 27-и гол на Икарди за един сезон в калчото беше осми от 11 мача срещу Юве.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Интер започна да пресира още по-високо, въпреки че играеше с човек по-малко. В 57-ата минута всички играчи на домакините искаха напълно заслужен втори жълт картон на Пянич за нарушение срещу Рафиня, но такъв не беше показан.

Пауло Дибала смени Кедира, а в 63-ата минута Гонсало Игуаин направи невероятен пропуск. Деветката на шампионите беше изведен от Алекс Сандро сам срещу вратаря, но прати топката в аут, след като го преодоля.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Две минути по-късно "Меаца" избухна, след като ветеранът Андреа Бардзали си отбеляза автогол и донесе пълен обрат на Интер. Перишич проби отляво и финтира Куадрадо, който се спря, за да не го фаулира, тъй като имаше жълт картон, и позволи на хърватина да нахлуе в наказателното поле. Играчът с №44 центрира, топката рикошира леко в Манджукич, а опитният защитник не видя топката, оплитайки я в мрежата на Буфон.

Моментално на терена се появи Федерико Бернардески вместо Манджукич, а Коща стреля отляво, но Ханданович изби в корнер в 70-ата минута. Пет минути след това отново вратарят на домакините беше на висота. Този път той извади от горния десен ъгъл удар от фаул на Дибала. Юве натисна, но без да създава чисти положения. Играчите на Интер пък на контраатака се опитваха да довършат шампионите, като при една от тях, Кандрева центрира, но сантиметри не стигнаха на Икарди да матира гостите.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Брозович, който изигра изключителен двубой, при всяка възможност даваше начало на атаките на "нерадзурите". Скриняр спря удар на Дибала, а след това Игуаин стреля много висока от целта.
Феноменална драма между Интер и Юве, Игуани доближи шампионите до мечтата+60

Борха Валеро смени Рафиня, който отново бе сред най-добрите за своите, но нямаше вече сила. Родриго Бентнакур смени Пянич, а изненадващо Лучано Спалети извади в 85-ата минута своя капитан Икарди, който се бореше като лъв и не остана доволен от решението на своя треньор, за сметка на Давиде Сантон.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Именно това решение на специалиста се оказа фатално за "нерадзурите". Хубаво двойно подаване между Куадрадо и Дибала изведе колумбиеца, Сантон го изпусна и се спъна, а седмицата центрира остро, топката рикошира в Скриняр и спря в мрежата на Ханданович в 87-ата минута.

Две минути след това Юве стигна до шампионски обрат. Дибала центрира от фаул, а Сантон този път изпусна Игуаин, който от три метра вкара с глава за 2:3. Това беше 16-ия гол на бившия футболист на Реал Мадрид през кампанията, както и 55-и за Юве от 101 мача. Освен това през този сезон за втори път покори "Сан Сиро", след като вкара и двата. гола при успеха с 2:0 над Милан през есента. Звездата не беше вкарвал от 716 минути, той се беше разписал последно при успеха с 2:0 над Аталанта на 14 март, но прекъсна негативната си серия в най-подходящия момент, като капарира титлата.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Целият щаб на шампионите полудя от радост, докато Алегри се опитваше да върне своите футболисти на центъра, което му костваше червен картон.

Последните секунди Перишич с глава пропусна да изравни. Така Интер направи голям мач, но накрая отново Ювентус празнуваше, както много често се случва последните седем години на Апенините.

Феноменален мач доближи Юве с крачка по-близо до мечтата (ВИДЕО + СНИМКИ)

Шампионите прекъснаха серията си от два мача без победа в Серия "А", като записаха шести успех в последните си 11 мача срещу "черно-сините" в първенството. Икарди и компания пък имат само един успех срещу Старата госпожа в този период — 2:1 в домакинството през миналия сезон. Този триумф беше 22-и в историята на Юве в дома на Интер от 85 мача в калчото, в които домакините имат 35 мача, а равенствата останаха 27. Рекордьорите по титли на Апенините обаче имат предимство във всички сблъсъци в "Дерби Д`Италия" от Серия "А". Тази победа беше под №88, докато "нерадзурите" останаха с 58, а равенствата са 50, при голова разлика 278:243 в полза на шампионите.

За 18-кратните шампиони на Италия това беше първо поражение пред своите тифози от декември, когато отстъпиха на Удинезе (1:3). "Нерадзурите", които не заслужаваха да загубят, може да се окажат на четири точки от четвъртото място, ако "орлите" от Рим спечелят срещу Торино, три кръга преди края на сезона.

270 минути преди края на сезона в шампионата, торинският гранд приема Болоня и Верона, а в последната си визита гостува на Рома. Освен това има финал с Милан за Купата на Италия на 9 май. Трикратните европейски шампиони от Милано гостуват на Удинезе и Лацио, а в последното си домакинство приемат Сасуоло.

ИНТЕР — ЮВЕНТУС 2:3
0:1 Коща 13
1:1 Икарди 52
2:1 Бардзали (65-автогол)
2:2 Скриняр (87-автогол)
2:3 Игуаин (89)

ИНТЕР (4-2-3-1): Самир Ханданович, Жоао Кансело, Жоао Миранда, Милан Скриняр, Данило Д'Амброзио, Матиас Весино, Марсело Брозович, Рафиня Алкантара, Антонио Кандрева,Иван Перишич, Мауро Икарди,

ЮВЕНТУС (4-3-3): Джанлуиджи Буфон, Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали, Ругани, Алекс Сандро, Сами Кедира, Миралем Пянич, Юнес Матюиди, Дъглас Коща, Гонсало Игуаин, Марио Манджукич


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    2 2 Отговор
    Юветтус продължава да бъде съдийски отбор. Много от титлите ги спечелиха в годините на черното тото и скандалите в италианския футбол.
  • 2 abv

    1 3 Отговор
    Ливърпул има да им връща за съдийските подаръци от финала за КЕШ. Чакаме ги догодина в шампионската лига.