Last news in Fakti

15 Май, 2018 09:52 1 082 1

Буфон обявява края на кариерата си

  • ювентус-
  • буфон-
  • пресконференция-
  • кариера

Легендарният вратар ще свика специална пресконференция

Легендарният страж на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон организира пресконференция, която ще се проведе в четвъртък. На нея се очаква вратарят да оповести официално края на футболната си кариера, която започна пред далечната 1995-та година. В хода на сезона се твърдеше, че 40-годишният Буфон ще окачи ръкавиците след края на сезона, но до момента официално изявление от вратаря липсваше, пише "Sportal".

Ювентус спечели седмата си поредна титла в Италия, а след двубоя Джорджо Киелини спомена, че Буфон ще липсва на клуба. Бившият страж на “Скуадра Адзура” е определил час на брифинга, който ще започне в 12:30ч.

Буфон започва кариерата си в отбора на Парма, за който играе в периода 1995/01. Следва трансфер в Ювентус, с който печели 9 титли на Италия и 4 Купи на страната. През 2006-та става световен шампион с Италия на Мондиала в Германия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опс

    4 1 Отговор
    Крайно време беше....да вземат Гошо "Вратарчето" Петков