Last news in Fakti

19 Май, 2018 09:57 960 1

Терористичен акт по време на мач в Афганистан взе жертви

  • афганистан-
  • мач-
  • терористи-
  • бомба-
  • жертви

Сред убитите има високопоставени лица, осем ранени в критично състояние

Осем души са загинали, а 45 са ранени при бомбена атака на спортен стадион в Джалалабад – столицата на афганистанската провинция Нангархар, обявиха местните власти в официално съобщение.

„Три импровизирани бомби са били взривени като резултат на координиран терористичен акт на стадион за крикет в град Джалалабад в 11:20 часа късно вечерта в петък. Има жертви“, обявиха от управлението на провинцията.

В момента на експлозиите се е провеждал мач по крикет, който е бил част от празненствата по началото на свещения месец Рамадан. Пострадалите са откарани в близката болница с помощта на линейки и полицейски автомобили. Осем от ранените са в критично състояние, пише "Блиц".

Сред жертвите е организаторът на мача – Хидаятулах Захир, както и други високопоставени местни лица. Това разкри губернаторът на провинция Нангархар – Хаятулах Хаят, който осъди атаката.

Към момента никой не е поел отговорност за терористичния акт. Талибански части и формирования на Ислямска държава присъстват в провинцията и водят военни действия срещу управлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай село

    0 0 Отговор
    много ми е интересно ако американците руснаците германците англичаните и евреите спрът да произвеждат оръжие ,талибаните и терористите с какво ще се бият..мааму стара ако продават консерви от зеленчуци плодове месо колко ще ми е интересно да чета тук днес талибани нападнаха стадион и за меряха с консерви а народа бяха и отваря и яде и вика в един глас да ЖИВЕЯТ ТАЛИБАНИТЕ И ТЕРОРИСТИТЕ...и някоя статия като БОГАТИ ТЕРОРИСТИ ЗАМЕРЯЩИ НЕЛЕГАЛНО С КОНСЕРВИ СИ КУПУВАТ ОСТРОВИ...а дай БОЖЕ...