Last news in Fakti

21 Май, 2018 12:30 1 306 0

Интер в Шампионска лига след драма с Лацио

  • интер-
  • шампионска лига-
  • обрат-
  • лацио

"Нерадзурите" обърнаха Лацио с 3:2 като гости на „Олимпико”

Интер спечели драматично с 3:2 при визитата си на Лацио в последния 38-и кръг на италианската Серия „А” и завърши четвърти в крайното класиране, осигурявайки си участие в Шампионската лига през следващия сезон. „Орлите” не трябваше да загубят, за да задържат четвъртата си позиция. Те дори повеждаха на два пъти в резултата, но допуснаха пълен обрат и в крайна сметка напуснаха разочаровани терена. Капитанът Сенад Лулич бе изгонен в 79-ата минута с втори жълт и червен картон, за да приключат домакините срещата в намален състав.

В 9-ата минута Сергей Милинкович-Савич свали за Адам Марушич пред наказателното поле, черногорецът шутира и топката рикошира в главата на Иван Перишич, след което се озова във вратата на Ханданович за 1:0. В 25-ата минута гостите имаха късмет, след като Милинкович-Савич от фаул прати топката в гредата. Малко след това „нерадзурите” изравниха чрез Данило Д’Амброзио (29), чийто първи удар бе отразен от вратаря Стракоша. При добавката обаче стражът нямаше какво да направи. Четири минути преди края на първата част Сенад Лулич изведе на скорост Фелипе Андерсон (41), който се разписа за 2:1, пише "Блиц".

След почивката „орлите” продължиха да бъдат по-активни и да създават повече положения, но въпреки това бяха шокирани в рамките на няколко минути. Мауро Икарди (78-дузпа) изравни от бялата точка, след като преди това бе съборен от Стафан де Фрай за 11-метровия наказателен удар. Минута след това домакините останаха в намален състав, след като Сенад Лулич бе изгонен от игра с втори жълт и червен картон. Интер се възползва доста бързо от числения си превес на терена и Матиас Весино (81) с глава след центриране от корнер донесе победата за „нерадзурите”, които само при успех можеха да се класират за Шампионската лига и го постигнаха. Така те завършиха четвърти със 72 точки, с колкото остана и Лацио на петата позиция, която му осигурява участие в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА