756 0

Пирин е аут от Първа лига след съдийска тесла

Иво Стойнев

Пирин (Благоевград) е директният изпадащ от Първа лига. Благоевградчани загубиха с 1:2 реванша от финалния плейоф с Витоша Бистрица за оставане в елита и след общ резултат 2:2, но с по-малко отбелязани голове на чужд терен, се озоваха във Втора лига.

Успехът на бистричани, който бе първи като гост през този сезон и втори от началото на първенството, ги изпрати на бараж за оставане/влизане в Първа лига срещу втория във Втора лига - Локомотив (София).

Резултата откри Радко Мутафчийски в 60-ата минута, а след 180 секунди Григор Долапчиев удвои. Второто попадение обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като нападателят на Витоша бе в явна засада. Страничният съдия вдигна флагчето и състезателите на Пирин спряха да играят, но главният рефер Станислав Тодоров не се съобрази с решението на своя колега и сбърка, а неговата грешка прати "орлетата" във втория ешелон.

Те все пак върнаха един гол чрез Костадин Ничев, но като цяло играха по-слабо от своя съперник и в крайна сметка загубиха мача и мястото си в групата на майсторите.Напиши коментар:


Публикувай