1 182 1

Министър Кралев откри обновения стадион "Арена Арда" в Кърджали

Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г.

Милена Трачева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновения стадион "Дружба" в Кърджали. На откриването присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, кметът на Кърджали Хасан Азис, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, президентът на ФК "Арда" Петър Пешев и народни представители от областта.

Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева. Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса. Чрез осигуряването на съвременна спортна инфраструктура стадионът вече отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания и мачове в Кърджали.

"Вярвам, че ремонтираният стадион, както и плануваната многофункционална спортна зала ще дадат нов тласък за развитие на спорта в града. За нас е изключително важно да осигурим възможно най-добрите условия за практикуване на спорт не само за елитните състезатели, но и за подрастващите, които да растат като здрави и активни членове на нашето общество", заяви Красен Кралев по време на откриването. Спортният министър обясни, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Кралев поздрави отбора на "Арда" (Кърджали), който по думите му е направил изключително силен сезон в Югоизточната трета лига и заслужено ще играе в професионалния футбол през следващата година. "Арда" за пръв път в историята си спечели и Купата на Аматьорската лига. "Вярвам, че на Вашия любим отбор му предстоят още по-добри резултати и желая на Елин Топузаков, футболистите и всички фенове много победи и успешно представяне във Втора лига. Ако ФК "Арда" успее да получи промоция за Първа професионална лига, ще се погрижим съоръжението да има и осветление", добави той.

Спортният министър бе категоричен, че стадионът не е последната инвестиция на държавата. "Правителството на Бойко Борисов пое ангажимент, че освен обновен стадион в Кърджали ще има и нова многофункционална спортна зала, като кабинетът ще осигури проект и 3,5 млн. лева за изграждането й. Съвсем скоро ще започнем строежа на новата спортна зала, която ще бъде дом и на други спортове. Там ще може да се тренира баскетбол, волейбол, борба, бокс, така че съвсем скоро ще имаме повод за радост. Надявам се в рамките на една година да приключи строежът на тази зала", коментира той.

"Честитя на всички жители на Кърджали новия стадион и Ви пожелавам новото име Арена "Арда", което той ще носи, да Ви донесе много късмет и поводи за радост", обърна се министър Кралев към присъстващите.

В изявлението си кметът на Кърджали Хасан Азис специално благодари на Министерство на младежта и спорта и на министър Кралев за подкрепата за реновирането на стадиона.

Кърджали / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • neco
    Отговор
    1 18:17  27.05.18
    Това е новият ЛУДОГОРЕЦ.Има да треперят Софийските грандове!!!

Напиши коментар:


Публикувай