Last news in Fakti

28 Май, 2018 13:01 1 299 0

Григор Димитров обясни за смяната на противника му

  • троицки-
  • смяна-
  • съперник-
  • димитров-
  • ролан гарос-
  • сафуат

"Самият Виктор Троицки дойда да ми каже, че се няма да играя срещу него", разкри българският тенисист

Григор Димитров коментира странната ситуация от вчера, когато в последния момент беше сменен противника му на "Ролан Гарос". Първата ни ракета трябваше да играе срещу Виктор Троицки, но поради контузия на сърбина се наложи Григор да играе срещу Мохамед Сафуат. Димитров победи египтянина с 6:1, 6:4, 7:6, след като имал едва десетина минути да го разучи.

Григор сподели, че новината за настъпилата промяна му е съобщил Троицки.

Българинът случайно срещнал из коридорите балканския си колега, който му пожелал успех. Димитров не разбрал какво има предвид Троицки, който му обяснил ситуацията.

"Не е лесно, когато се случат такива неща, трябва да си готов. Имах нужда от десетина минути да се отърся от това, което мислех да играя и правя, и да видя видеа как играе Сафуат. Защото той вече изигра два мача, което му дава известно предимство", разказа след мача Григор.

"След това просто трябваше да изляза и да дам най-доброто от себе си. Мисля, че бе добър старт", коментира българинът.

Интересно е и как самият Сафуат е научил, че ще дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем. Той загуби в трети кръг на квалификациите от Гуидо Андреоци и по жребий бе седми в списъка на "щастливите губещи". Тоест шестима тенисисти от основната схема трябваше да отпаднат, за да се стигне изобщо до неговото включване. В събота вечер Александър Долгополов се оказа шестият такъв и това направи Сафуат следващ в списъка на чакащите, пише "Блиц".

В неделя в 9 сутринта местно време той тренира на един от външните кортове, след което в 10 отива да се запише, че е на разположение при отказване на друг тенисист. Е, няколко минути по-късно тур мениджърът му казва, че Виктор Троицки се е оттеглил заради проблем в гърба и че след по-малко от час, Сафуат ще излезе на централния корт "Филип Шатрие" срещу поставения под №4 Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА