676 2

Родните грации: Не сме доволни от себе си

"Един отбор, за да е истински отбор, трябва да мине и през най-тежките моменти", заяви Ели Бинева

Иво Стойнев

Разочарование и минорно настроение сред момичетата от националния ни ансамбъл, който завърши на трето място на европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара, Испания. Възпитаничките на Весела Димитрова не се радваха на бронзовите медали, защото водеха в многобоя преди съботното си изпълнение, но грешка в съчетанието им ги лиши от по-предно класиране, а защо не и първо злато от шампионата за последните 28 години.

"Не сме доволни от представяне си. Можехме да изиграем съчетанието много по-добре и се надяваме още в неделя да го покажем в пълния му блясък", заяви Лаура Траатс пред bTV.

"Това е състезание, случва се всичко. Нямаме конкретно обяснение... Доста пъти ни се е случвало да водим в класирането и да си задържаме мястото. Учим се от грешките си и продължаваме напред", добави капитанката Симона Дянкова.

"Мисля, че преди да излезем бяхме сравнително спокойни, но просто явно така е трябвало да стане. Един отбор, за да е истински отбор, трябва да мине и през най-тежките моменти. Това може би наистина ще ни събере и ще можем да се справим занапред по-добре", каза Ели Бинева.

"Научихме, че трябва сме концентрирани до последно, че нищо не е свършило след първия ден, а има и втори и трети. Трябва да се борим докрай", коментира Мадлен Радуканова.

"Има много фактори, които влияят на представянето - музика, публика. Естествено, това не е оправдание. Ще се научим да изолираме всичко и се надяваме занапред да бъдем още по-добри", сподели Стефани Кирякова.

Испания


Още по темата

 • Ансамбълът ни спечели Европейска титла

  Ансамбълът ни спечели Европейска титла

  Подмладеният ни ансамбъл по художествена гимнастика постигна голям успех, спечелвайки европейска титла на първенството в Испания. Страхотната ...
  3.06.2018
  935
  3
 • Илиана Раева: Страданието извисява!

  Илиана Раева: Страданието извисява!

  Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не спира да мотивира състезателките ни на Европейското в Гуадалахара. Тя ...
  3.06.2018
  782
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Радост вкъщи
  Отговор
  1 17:59  03.06.18
  Е, кво толку и бронзови да сте, пак ще вземете доживотни пенсии. Оти да се косите, като че ви мине...
 • Morgoth
  Отговор
  2 10:09  05.06.18
  Ние пък сме доволни от вас!

Напиши коментар:


Публикувай