691 1

Китайци ще възраждат немски клуб

Инвеститори искат да наливат милиони в Виктория 1889

Иво Стойнев

Китайски милиардери са готови да възродят двукратния германски шампион Виктория 1889 от Берлин, който в момента се състезава в четвъртото ниво на немския футбол, съобщава „Билд“.

Според изданието още в края на април китайските инвеститори гледали среща на първенеца на Германия от 1908 и 1911 година срещу Енерги Котбус на стадион „Лихтерфелде“, който е с капацитет от едва 4300 места. Близки до клуба източници твърдят, че са започнати преговори за десетгодишен контракт. За този период китайците обещали да инвестират 90 милиона евро.

„Не искам да потвърждавам, но няма и да отхвърля това. Водим интензивни разговори и нищо не е изключено. Все още нищо не е подписано. До края на юни ще обявим резултата“, обеща президентът на клуба Харалд Зилафи да даде отговор за мощния финансово китайски инвеститор.

„С Лайпциг и Хофенхайм видяхме два добри примера и е напълно възможно някой да дойде и да има дългосрочен план. Тогава в Берлин може да възникне нещо ново“, допълни босът на берлинския тим.

Според непотвърдена информация става въпрос за китайските милиардери Алекс Джън и Чън Лий, които през 2016 година инвестираха 100 милиона евро във френския елитен Ница. На тях принадлежат 80% от акциите на клуба, пише "Блиц".

Джън е основател на най-голямата хотелска верига в Китай Plateno Croup, а Лий основава дъщерна фирма под марката Dayslnn. Целта им е да нахлуят и в Европа, като с помощта на футболни клубове да придобият по-голяма популярност.

В Берлин през август ще отвори врати хотел на Plateno и сега липсва само футболен партньор.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Hertha
    Отговор
    1 14:12  06.06.18
    90 милиона евро за 10 години - колкото да живурката в златната среда на 2-ра Бундеслига :)

Напиши коментар:


Публикувай