Last news in Fakti

7 Юни, 2018 11:03 1 370 5

Херо: Гледам философски на нещата!

  • херо-
  • напускане-
  • лудогорец-
  • домусчиев-
  • решение

"Ситуацията определено не е приятна", заяви бившият наставник на Лудогорец

Вече бившият наставник на Лудогорец Димитър Димитров коментира за първи път раздялата си с клуба в ефира на "Дарик радио". "Как да коментирам събитията от последните 24 часа? Неприятно, разбира се, не мога да кажа, че съм щастлив от цялата ситуация. Това е част от работата във футбола, така че ги приемам философски", заяви Херо и обяви, че сам е взел решението да напусне и обясни защо.

"Аз го взех решението, съвсем обмислено. Имаме принципни различия, които аз лично не мога да приема. Не мога да оставя колегите си на улицата, а аз да остана. За мен това е неморално да го направя. Това са основните причини горе-долу да се реша на тази стъпка", обясни Димитров.

"Да, предложиха ми да остана треньор без досегашните си помощници. Но аз имам морално задължение към тези хора и не мога да ги оставя, а аз в същото време да запазя поста си", сподели Димитров и разкри каква е другата причина за решението му - "Другата причина, която е против моите разбирания е, че според мен е свещено право на всеки треньор сам да си прави селекцията и да си носи отговорността, а не други да му правят селекцията и той само да тренира. Така че имаше неща, които аз не мога да приема, затова съвсем джентълменски и приятелски сме се разделили с тези хора."

Той обаче не си тръгва огорчен от Разград, а запази добрите спомени от престоя си там и в същото време благодари на босовете на шампионите, че му гласуваха доверие да работи в клуба в последната една година. "Искам да им благодаря за времето, което прекарахме заедно. Братя Домусчиеви са хора, които инвестират във футбола и съм убеден, че това, което правят, го правят за доброто на Лудогорец и изобщо за доброто на българския футбол", сподели Димитров и обяви, че е усещал индикации за случилата се рокада.

"Аз съм от доста време във футбола и мога да ги усещам нещата няколко хода напред. Имаше такива индикации, но запазих самообладание и не исках предварително да коментирам нищо. Не съм разговарял с Пауло Аутори", сподели още специалистът и добави, че е горд от работата си при шампионите.

"Няма от какво да се срамувам от работата си, станахме шампиони с разлика, постигнахме най-добрите резултати в историята на Лудогорец като победи, като точки, като голова разлика, като последователни победи. Влязохме в групите на Лига Европа и излязохме с чест от този тежък поток. Така че няма от какво да се срамувам, колкото и нескромно да звучи", добави Херо.

"Ако трябва да съм честен, вече ми се обадиха няколко мениджъра да ми предложат варианти, но аз искам да си почина първо, да гледам Световното на спокойствие и чак след това ще мисля за варианти и оферти", сподели треньорът и пожела успех на Лудогорец в Европа.

"Надявам се Лудогорец да влезе в групите на евротурнирите, защото и аз съм дал частица на този отбор. От сърце им го желая. Даде ми опит този клуб, доста специфична работа, доста нестандартна беше с толкова бразилски футболисти. Повече съм позитивен човек, взех само хубавите моменти с титлата и искам тях да запазя", сподели още Димитров и на финал обяви, че е решил на секундата да си тръгне, когато е разбрал, че помощниците му няма да останат на работа в клуба.

"Не е имало изобщо момент да си помисля да остана, когато ми казаха, че помощниците няма да останат. Решението го взех на секундата", завърши Димитър Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    3 1 Отговор
    Решението го бил взел на секундата, но иначе било добре обмислено... :)))
  • 2 Будалата

    7 0 Отговор
    Херо си е мъжкар. И аз бих постъпил така. Не всичко се измерва с пари. Трябва и МОРАЛ. Когато имаш екип да гледаш само ти да си добре, по добре не се захващай.
  • 3 гатузо

    1 3 Отговор
    за тази 1 година Херо нищо не промени в Лудогорец така че много му здраве незпомнящ се престои;
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цецо Боецо

    1 0 Отговор
    Какво толкова са се издънили помощниците му? Работливи момчета. За Чиликов нищо лошо не съм чувал. И за Колев кажи речи така. С изключение на любовните му афери с Терезата Маринова. И понеже всички знаем за нейните болни амбиции, не вярвам тези изяви да са се харесали на главните в Лудогорец. Те няма да търпят някой да се прави на важен за тяхна сметка. Изгърмя Колев напразно и безсмислено заради тази скумрия.