11 Юни, 2018 12:27 1 163 2

Ел Маестро въведе тежки тренировки в ЦСКА

  • ел маестро-
  • тренировки-
  • цска-
  • играчи

Специалистът е избрал интересен подход

Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил доста промени в заниманията на отбора. 35-годишният специалист пое тима в четвъртък и вече изведе „червените“ 4 пъти в Панчарево.

Прави впечатление, че всички тренировки са били с продължителност от почти два часа. Досега под ръководството на Стамен Белчев и временния наставник Христо Янев „армейците“ провеждаха занимания в рамките на 60-70 минути, а понякога дори не са продължавали един час. Сега обаче те са чувствително по-дълги. През първите 30 минути отборът прави загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е съставен изцяло от упражнения с топка, пише "Тема Спорт".

Любопитен е и начинът, по който Ел Маестро води заниманията. Той разделя отбора на две групи. С едната се занимава Нестор, а другата е поверена на 24-годишния му брат Никон. В повечето от упражненията единият Ел Маестро води офанзивните футболисти, докато другият се занимава със защитниците. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров-Пифа и Георги Велинов.

Нестор постепенно вкарва новости и в тактиката на тима, но там нещата тепърва ще се избистрят. На първо време прави впечатление, че централната двойка защитници вече няма толкова голяма роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.

Новият треньор е имал реч пред играчите преди първото си занимание в четвъртък. Извън терена младият специалист се държи по-освободено и често показва чувство за хумор. В тренировъчния процес обаче Ел Маестро типично по немски е строг и пази дистанция от футболистите. Той комуникира с тях на три езика - сръбски, английски и испански. През първите 4 дни подготовка треньорът е бил от сутрин до вечер в Панчарево, като е изгледал голяма част от мачовете на ЦСКА през изминалия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    2 10 Отговор
    И ТРЕНЬОРА И ОТБОРА С ПАРТИЗАНСКИ ИМЕНА ! А БЕ СМЕШНИЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ!
    СЕГА ВИ ТРЯБВА И СЪДИЯ С ПАРТИЗАНСКО ИМЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА НАЛИЦЕ , ЧЕ БЕЗ СЪДИЯ ТРУДНО ИГРАЕТЕ !
  • 2 Омар

    2 1 Отговор
    ЕПА ЧЕ ТИЧАТ - 2 ЧАСА ФУТБОЛЧЕ НА ПАНЧАРЕВО, ПОСЛЕ ДУШЧЕ, БЕЗПЛАТЕН ОБЯД, СЛЕДОБЕДА СВОБОДЕН - КЕФЪТ Е АБСОЛЮТЕН