756 2

Ел Маестро въведе тежки тренировки в ЦСКА

Специалистът е избрал интересен подход

Иво Стойнев

Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил доста промени в заниманията на отбора. 35-годишният специалист пое тима в четвъртък и вече изведе „червените“ 4 пъти в Панчарево.

Прави впечатление, че всички тренировки са били с продължителност от почти два часа. Досега под ръководството на Стамен Белчев и временния наставник Христо Янев „армейците“ провеждаха занимания в рамките на 60-70 минути, а понякога дори не са продължавали един час. Сега обаче те са чувствително по-дълги. През първите 30 минути отборът прави загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е съставен изцяло от упражнения с топка, пише "Тема Спорт".

Любопитен е и начинът, по който Ел Маестро води заниманията. Той разделя отбора на две групи. С едната се занимава Нестор, а другата е поверена на 24-годишния му брат Никон. В повечето от упражненията единият Ел Маестро води офанзивните футболисти, докато другият се занимава със защитниците. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров-Пифа и Георги Велинов.

Нестор постепенно вкарва новости и в тактиката на тима, но там нещата тепърва ще се избистрят. На първо време прави впечатление, че централната двойка защитници вече няма толкова голяма роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.

Новият треньор е имал реч пред играчите преди първото си занимание в четвъртък. Извън терена младият специалист се държи по-освободено и често показва чувство за хумор. В тренировъчния процес обаче Ел Маестро типично по немски е строг и пази дистанция от футболистите. Той комуникира с тях на три езика - сръбски, английски и испански. През първите 4 дни подготовка треньорът е бил от сутрин до вечер в Панчарево, като е изгледал голяма част от мачовете на ЦСКА през изминалия сезон.

България


Още по темата

 • Легенда на ЦСКА: Ел Маестро е грешка!

  Легенда на ЦСКА: Ел Маестро е грешка!

  Бившият варненски футболист Иван Василев, който е легенда на ЦСКА, отправи яростна критика към новия треньор на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро. Както е ...
  8.06.2018
  1 386
  11
 • ЦСКА представи Ел Маестро

  ЦСКА представи Ел Маестро

  ЦСКА официално представи новия си старши треньор - Нестор Ел Маестро. Договорът на младия сръбски специалист е за 2 години. "Много съм ...
  7.06.2018
  577
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХА ХА ХА
  Отговор
  1 12:51  11.06.18
  И ТРЕНЬОРА И ОТБОРА С ПАРТИЗАНСКИ ИМЕНА ! А БЕ СМЕШНИЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ! СЕГА ВИ ТРЯБВА И СЪДИЯ С ПАРТИЗАНСКО ИМЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА НАЛИЦЕ , ЧЕ БЕЗ СЪДИЯ ТРУДНО ИГРАЕТЕ !
 • Омар
  Отговор
  2 16:38  11.06.18
  ЕПА ЧЕ ТИЧАТ - 2 ЧАСА ФУТБОЛЧЕ НА ПАНЧАРЕВО, ПОСЛЕ ДУШЧЕ, БЕЗПЛАТЕН ОБЯД, СЛЕДОБЕДА СВОБОДЕН - КЕФЪТ Е АБСОЛЮТЕН

Напиши коментар:


Публикувай