Last news in Fakti

15 Юни, 2018 13:01 2 826 2

IBF праща Кобрата срещу Хюи Фюри

  • уайт-
  • фюри-
  • пулев-
  • ibf-
  • мач-
  • ранглиста

Боксовата организация изхвърли Дилиън Уайт от ранглистата си

Дилиън Уайт вече не фигурира в ранглистата на IBF в тежка категория. 30-годишният британец бе изхвърлен от класацията на Международната боксова федерация, след като отказа да се изправи срещу Кубрат Пулев. Вместо това той предпочете мач с Джоузеф Паркър, но от IBF не останаха безучастни към своеволието на Костотрашача. Така той не само загуби правото да атакува званието претендент №1 на централата, но, изглежда, тепърва ще трябва да си проправя обратно път към Топ 15 на класацията, пише "Тема Спорт".

При обновяването на ранглистата позицията на Уайт, който преди бягството от мача с Кобрата бе под №4, бе заето от Александър Поветкин. Между него и Пулев продължава да е Джарел Милър, чиито права са спрени, тъй като е разследван за допинг. Предвид че руснакът е гласен за бой с Антъни Джошуа по линия на WBA, то по всичко личи, че следващ съперник на българина ще се окаже член на фамилия Фюри. Но не Тайсън, а неговият братовчед Хюи. Британецът е изкачен до №5 в ранглистата, изпреварвайки Карлос Такам, който всъщност се явява и следващ вариант за бой с Кубрат. Спряганият доскоро Александър Димитренко е свален далеч назад, едва на 11-о място.

Хюи Фюри е на 23 години, като има зад гърба си 21 победи и едно поражение. На 23 септември той отстъпи на Джоузеф Паркър в доста оспорван двубой с 0:2 съдийски гласа в мач, който бе за световната титла на WBO. Фюри се завърна на ринга миналия месец с нокаут над Сам Сакстън, печелейки британската титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манаф

    6 7 Отговор
    Кобра,пак ще продължаваме напред,пък може и в ръкавиците да е проблема,кой знае
  • 2 нормален

    3 0 Отговор
    Туй Хюи, доста кораво, го гледах срещу Паркър. Но пък стилът му е удобен за Кубрат. Да видим. Но безумно малко мачове играе един проф