17 Юни, 2018 19:53 2 267 7

Голямата изненада е факт! Мексико победи Германия

  • германия-
  • мексико-
  • изненада-
  • лозано-
  • световно първенство

Немците не успяха да пробият мексиканската стена

Голямата изненада е факт! Мексико победи Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Германия започна с изненадваща загуба участието си на Мондиал 2018. Тимът на Йоахим Льов загуби с 0:1 от Мексико на старта на двубоите в група F.

Още в първата минута Мексико създаде възможност за гол. Ирвин Лосано бе изведен на добра позиция, но Боатенг успя да блокира изстрела му в последния момент.

Постепенно, германците започнаха да държат топката в по-големи периоди от времето, но отборът на Мексико бе изключително опасен на контра атаки и на няколко пъти слизаше към вратата на Нойер, но без да успее да го затрудни особено.

Играта на Бундестима обаче не вървеше и при една от тези контри, в 35-ата минута Лосано изведе мексиканците напред в резултата.

Сами Кедира изгуби топката пред противниковото наказателно поле, тя бързо стигна до Чичарито, който правилно изчака включването на Лосано и я пусна към него. Той залъга бранител в бяло-черно и прати топката в близкия ъгъл на Нойер.

Три минути след гола Германия за малко не изравни. Тони Кроос стреля опасно от пряк свободен удар, но Очоа докосна топката, която впоследствие срещна и напречната греда.

Така завърши и първото полувреме, а след почивката германците започнаха с още по-масирани атаки. Точно след час игра на терена се появи и Марко Ройс на мястото на Сами Кедира в опит на Йоги Льов да изостри нападението си.

В 74-тата минута в игра се появи легендата на мексиканския футбол Рафаел Маркес за 150-ия си двубой с националната фланелка. Така 39-годишният защитник се превърна в четвъртия футболист с мач на пет световни първенства.

Пет минути по-късно Льов пусна Марио Гомес в игра, но отборът му така и не намираше път към вратата на Очоа. В 87-ата именно Гомес получи златен шанс, но от няколко метра с глава стреля далеч в аут. Още две по-късно страховит удар на резервата Юлиян Брант мина на сантиметри покрай вратата на Очоа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    21 3 Отговор
    Е що да е изненада.?
  • 2 Галя

    10 3 Отговор
    Швабхееен, швабхен
  • 3 Истина

    14 1 Отговор
    Мексиканците се стараха ,а немците чакаха дузпа !
  • 4 Бенц

    8 1 Отговор
    Бизнес....Вторият от групата ще играе с Бразилия....и пак 7 парчета..

    Коментиран от #6

  • 5 един там

    9 3 Отговор
    Ами то с тези чистокръвни арийци в отбора, които целуваха ръка на султана ердо ще е цяло чудо, ако успеят да се доберат до 1/4 финал. Дори имат златен шанс да не преминат групите
  • 6 Мда

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бенц":

    А дали Бразилия ще е първа в групата?
  • 7 Ееее

    3 0 Отговор
    Германците пак загубиха битката за Москва...