19 Юни, 2018 11:31 1 091 0

Саутгейт: Щях да съм горд и при 1:1

  • саутгейт-
  • англия-
  • тунис-
  • световно първенство

"Големите отбори вкарват в края", философства треньорът на Англия

Саутгейт: Щях да съм горд и при 1:1 - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира победата на тима си с 2:1 над Тунис на Мондиал 2018. Той призна, че е щял да се гордее по същия начин от представянето на играчите дори резултатът да е останал 1:1 и след край на двубоя. Както е известно, Хари Кейн вкара победното попадение за „трите лъва“ в добавеното време.

„Създадохме толкова много чисти положения, особено през първата част. През второто полувреме имахме тотален контрол. Добрите отбори вкарват късни попадения. Доволен съм от начина, по който владеехме топката, дори когато времето изтичаше. Бяхме търпеливи и не центрирахме прибързано в наказателното поле“, обяви Саутгейт.

„Заслужавахме победата. Бяхме силни при статичните положения. Дори да бяхме завършили наравно, пак щях да се гордея с играчите си, въпреки че резултатът нямаше да ни удовлетворява“, допълни селекционерът на Англия.

„Надявам се Деле Али да бъде готов за мача с Панама. Имаше проблем с бедрото още през първото полувреме, но чувстваше, че може да продължи да играе. Личеше си обаче, че при спринтовете болката му пречи“, разкри 47-годишният специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА