21 Юни, 2018 19:54 1 248 0

Франция би шута на Перу от Мондиала

  • франция-
  • перу-
  • световно първенство-
  • осминафинал-
  • мбапе

"Петлите" спечелиха с минималното 1:0 и са вече на осминафинал

Франция би шута на Перу от Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР

Франция е първият осминафиналист от група С, след като записа втора победа в потока си. "Петлите" надвиха с 1:0 Перу и събраха шест точки, които ги пращат напред. В герой за французите се превърна Килиан Мбапе, който отбеляза единствения гол в 34-ата минута.

Перу отпада от световното първенство след втора загуба, като отново игра много добре, бореше се срещу фаворита в групата си, но отново загуби минимално.

Както и в първата си среща с Дания, перуанците започнаха със самочувствие и бяха много активни. Първата опасност беше на сметката на "инките", когато Кристиан Куева стреля, но топката мина над вратата.

Франция отговори с положение на Гризман. Звездата на "петлите" получи хубаво подаване в наказателното поле и без да се забавя стреля, но топката беше встрани от целта. За разлика от първия си мач с Австралия французите заложиха повече на играта през центъра на терена. Те търсеха Гризман, който поемаше топката около центъра и изостряше действията на отбора си, основно търсейки Мбапе отдясно.

Едва в 23-ата минута се отвори работа и за Мохамед Абдула Хасан от ОАЕ, който трябваше да решава казус между Гереро и Самуел Юмтити. Нападателят на Перу удари с лакът в лицето защитника на Франция, за което получи жълт картон.

Няколко пъти играчи в синьо излизаха на добри позиции, но не успяха да се възползват. Веднъж Мбапе получи прекрасно подаване зад защитата на Перу, но реши да действа ефектно и да стреля с пета, заради което се размина с топката.

Все пак в 31-ата минута Франция успя да открие резултата след точно изпълнение на Килиан Мбапе. Жиру беше изведен зад защитата, но ударът му срещна крак на защитник и прехвърли вратаря Гайесе. Така за Мбапе нямаше никакви проблеми да вкара на празна врата.

До края на първата част Перу имаше само един шанс за гол, който се откри пред Гереро. Голямата звезда на "инките" стреля с левия крак, но Юго Лорис беше на своето място и спаси.

След почивката французите свалиха много темпото и започнаха да играят много по-консервативно. Те дадоха инициативата на противника си и много рядко минаваха центъра. Пол Погба така и не се нагърби да изнася топката и да овладее играта в центъра, заради което и действията на "петлите" в предни позиции страдаха.

Перу имаше своите шансове и направи всичко по силите си да стигне поне до точка, но не успя. В края на мача Гереро стреля от фаул от около 25 метра, но Лорис беше на мястото си и спаси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА