22 Юни, 2018 11:17 1 257 10

Григор Димитров не успя да се противопостави на Джокович

  • димитров-
  • джокович-
  • куинс клъб-
  • загуба-
  • тенис

Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра и отпадна още във втория кръг на турнира по тенис на трева в Куинс клъб (Лондон). В първия българинът се справи с Дамир Джумхур, а сърбинът с Джон Милман, за да се стигне до осма среща помежду им на корта и седма победа за Ноле.

Джокович имаше затруднения само в първия сет, който бе доста равностоен до десетия гейм, в който сърбинът стигна до пробив и поведе в резултата. През втората част Ноле записа два пробива и без проблеми се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където ще срещне победителя от френското дерби Жулиен Бенето - Андриан Манарино. Петият в света Григор Димитров имаше затруднения при подаването си и допусна твърде много двойни грешки - пет при първите два пробива на бившия №1, пише "Блиц".

Първият сет започна със сравнително бърза размяна на сервис геймове, като Григор спечели малко по-трудно своето подаване след обрат от 0-30. Джокович веднага спечели гейм на нула и отново поведе в тази част. Димитров отвърна изравни за 2:2 след бърз гейм на свой сервис, завършен с ас. Ноле отново взе бързо своето подаване, а българинът се затрудни при своя сервис и все пак направи резултата 3:3. Равностойната игра продължи до десетия гейм, в който сърбинът имаше два брейкбола и спечели втория, за да стигне не само до пробив, но и спечели сета с 6:4.

Джокович спечели първия гейм на втората част при свое подаване, а във втория затрудни максимално Гришо, който все пак успя да изравни за 1:1. След като отново спечели на свой сервис, Ноле стигна до две точки за пробив и се възползва, за да поведе с 3:1 в сета. Сърбинът много бързо затвърди пробива за 4:1, устремявайки се към победата в срещата. Джокович записа втори пробив в сета и при 5:1 сервираше за крайната победа. Седмият гейм бе оспорван с три поредни равенства, но все пак Ноле взе подаването си и триумфира с успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба

    10 0 Отговор
    Това се знаеше.Голяма работа.Момчето си гради кариера малко под нивото на Джокович.Което също е постижение.
  • 2 падението на григор е главоломно

    5 3 Отговор
    падението на григор е главоломно
    ще падне под 40 място до края на годината

    Коментиран от #10

  • 3 Стою

    6 3 Отговор
    Гришка пак ли падна бе, мойто момче?
  • 4 месара

    5 1 Отговор
    винаги съм го защитавал за неуспехите му (всеки спортист ги има), но това вчера беше пародия на тениса му, на тренировките сигурно се напълва повече!
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    Ами нали знаеше как да го бие, а дори не се опря с някакъв според резултат. 4:6, 1:6 не е като да му е равностоен. Талант има, добър е, всички му го признават, но не е постоянен и това го срива.
  • 6 Ads

    2 0 Отговор
    Поредна излагация
  • 7 Kxci

    1 1 Отговор
    Гришата върви по стъпките на Кубрат Пулев. Силно начало на кариерата, обяснява как ще бие Джокович(Кубрат правеше така с Кличков) и от тук нататък само посредствени успехи и залез на кариерата. Голямото самочувствие ги провали. Жалко!
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    В топ 10 на тениса рядко има тенесист, който да пада от номер 50-70 или пък още по-назад. Ако се направи проверка нашият може би ще води тази класация. Какво остава за Джокович, Надал, Федерер, Чилич или др.
  • 9 Споко

    0 0 Отговор
    Григор е претренирал. Време е да си почине 1-2 месеца и всичко ще е наред.
  • 10 Именно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "падението на григор е главоломно":

    под 40-то чак няма да е, но под 20-то почти сигурно вече :/
    Отне му 8 години да спечели един Мастърс, сега за да си защити повечето точки от миналата година трябва да спечели поне 2 (защото за финалите явно дори няма да се класира)
    Можеше да си улесни живота като спечели някой от по-малките турнири, но защо пък ...