Last news in Fakti

22 Юни, 2018 20:16 1 644 0

Нигерия се развихри срещу Исландия

  • муса-
  • дузпа-
  • сигурдсон-
  • исландия-
  • нигерия-
  • световно първенство

Африканците запазиха шансове за класиране на осминафиналите

Нигерия се развихри срещу Исландия - 1
Снимка: БТА/АР

Нигерия победи Исландия с 2:0 в двубой от Група D на световното първенство, игран на стадион "Волгоград Арена". Ахмед Муса се разписа на два пъти, докато "викингите" изпуснаха дузпа, която можеше да ги върне в мача 10 минути преди неговия край. Така африканците се изкачиха на 2-ото място с 3 точки. Непоклатими на първата позиция са хърватите с 6 точки, докато Исландия и Аржентина са с по 1.

Мачът започна с няколко бързи атаки на исландците, завършили с удари на Сигурдсон. Нигерийците бързо изравниха играта и дори наложиха лек териториален превес. Те заложиха на серия от центрирания, които бяха пресичани с лекота от снажната защита на викингите.

Втората част премина обаче под знака на "суперорлите", които излязоха като преобразени. Вниманието върху себе си привлече Ахмед Муса, който започна да прави каквото си иска със защитниците на „викингите”. Така се стигна до 49-ата минута, когато Муса овладя перфектно топката в наказателното поле и от движение вкара за 1:0!

Натискът на нигерийците продължи, като по всичко личеше, че е въпрос на време да падне и второ попадение. Моузес и Муса пропуснаха по едно положение, но последният отново излезе на сцената четвърт час преди края на срещата.

В 82-ата минута Исландия получи право да изпълни дузпа след проверка на VAR системата, но тя бе пропиляна от Гилфи Сигурдсон, който стреля много над вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА