22 Юни, 2018 23:20 1 829 9

Швейцария обърна Сърбия и гледа към осминафиналите

  • швейцария-
  • сърбия-
  • шакири-
  • световно първенство-
  • джака-
  • митрович

Шакири отбеляза скъпоценния гол за "кръстоносците" в последната минута

Швейцария обърна Сърбия и гледа към осминафиналите - 1
Снимка: БТА/АР

Швейцария обърна с 2:1 Сърбия и завърза интригата в група "Е" на Мондиал 2018. "Кръстоносците" вече имат 4 точки от два мача и отстъпват на лидера Бразилия само по голова разлика. Сърбите са трети с 3 точки. Всичко ще се решава в последните мачове. Западните ни съседи излизат срещу Бразилия, а Швейцария ще рита срещу аутсайдера Коста Рика.

Мачът започна шеметно и още в самото начало удар на Гранит Джака не попадна в целта. Сърбия отговори в следващата атака, когато вратарят Ян Зомер изби изстрел с глава на Александър Митрович. Секунди по-късно обаче нападателят на Фулъм попадна в прегръдките на съотборниците си.

Стивън Цубер сбърка детински при изнасянето на топката, Душан Тадич центрира в наказателното поле и този път Митрович вкара кълбото в мрежата за 1:0.

След половин час игра Швейцария беше близо до изравняване. Цубер със страхотен пас изведе Блерим Джемаили на чиста позиция, но Владимир Петкович изби удара му в корнер. След неговото изпълнение Мануел Аканджи засече с глава, но над напречната греда.

До края на полувремето Сърбия на два пъти пропусна да удвои аванса си. Първо при корнер Неманя Матич и непокритият Душко Тошич се разминаха с кълбото, после мощен удар на Тошич мина на сантиметри от целта.

В 52-ата минута Швейцария изравни. Шут на Шакири беше блокиран, но кълбото попадна в Гранит Джака. Той отправи истински снаряд, хвана в крачка вратаря Стойкович и го матира за 1:1.

Този гол вдъхнови швейцарците и Шакири отправи великолепен фалцов удар към далечния ъгъл и кълбото облиза страничната греда. Така се стигна до 90-ата минута, когато Шакири тръгна от половината на Швейцария при контра, излезе сам срещу вратаря и с удар по земята донесе победата за отбора си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балканско дерби

    21 1 Отговор
    Албания победи Сърбия, така че не разбрах Швейцария, какво общо има !?!?
    Дори албанците гордо показваха с ръце двуглавия албански орел!
    Швейцарците, като са луди да им плащат за това техен си проблем не е луд, който яде баницата, а който я дава !
  • 2 Ads

    13 2 Отговор
    Какви са тия наемници? Играеш за Швейцария, говориш за Косово и Албания. Ама те не са виновни, щом им дават баницата, що да не ядат.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Шоо

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ads":

    Да, играят за кръстоносците... Като оня оцъкления " германец " Йозил.
  • 4 Аспарух

    10 4 Отговор
    Ние Румънците Албанците Мароканците Сирийците Сомалийците Косоварите сме най голямата паплач ! Жалко

    Коментиран от #6

  • 5 Нели

    10 3 Отговор
    До 4 прав си
  • 6 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Аспарух":

    Много си прав Аспарухчо.Паплач не ами ПАПЛАЧ.С тия измислени герои се хвалят.Кой е бил Кубрат и синовете му?Кои са тези герои от по време на Османското владичество?Всичко е измислица!!!Завиждат на Швейцарците ама много им завиждат.С тоя манталитет ще стигнат центъра /ядрото/ на земята .

    Коментиран от #7

  • 7 етно граф

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Наименованието "турчин" е определение, в случая прозвище, идещо от староесейския еврейски език. Селджуците и караманите, които основават Османската империя, воюват с особена, дива жестокост, разширявайки границите на държавата си. Поради това есеите ги наричат "гадове". Така между ХІІ и ХVІ век селджуци и карамани съпътстващо започват да бъдат обиждани или по-скоро проклинани като "турци" (т. е. гадове)! Това налага султаните от ХVІ век, та чак до кърджалийските времена, да забранят употребата на това позорно определение, което в по-широко значение се тълкува като гад, гадняр, гадина, гадост, гадория, гаднярщина и въобще всичко, което би те отвратило...

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "етно граф":

    А я ми обясни какво означава думата българин?Мед и малсо ли? или шекер и захар...ТИ НЕ ЗНАЕШ КАКВО ОЗНАЧАВА БЪЛГАРИН тръгнал да ми обяснява за ТУРЧИН.българинът е едно от най долните племена в съвременната история.Момченце ако оцелее българия до 50 години ще ти кажа ЕЙВАЛЛАХ!!!
  • 9 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ads":

    Съдбата на балканеца - да бъде наемник. И аз не знам кога се е променило това, но всички балканци сме наемници след османското нашествие насам. Преди това има исторически сведения, че България е ползвала татари, кумани и други племена като наемни войници, но след пристигането на османците в армията им има и български и сръбски наемници. От тогава досега това е балканската съдба - да бъдеш наемник. За да изкарат пари хората ходят на гурбет и това също е наемничество. Дали съдбата на наемника е добра? Който е ходил на гурбет знае. Според мен това е глупав жест на добре платен наемник. С него той казва "Ето аз съм наемник от една балканска държава, но не играя за нея, защото тук ми плащат добре". Съдбата на наемника!