Last news in Fakti

23 Юни, 2018 16:56 921 0

Белгия гледа към осминафиналите

  • белгия-
  • тунис-
  • световно първенство-
  • еден азар

Белгийците вкараха пет гола

Белгия гледа към осминафиналите - 1
Снимка: БТА/ AP

Белгия победи Тунис с 5:2 в зрелищен мач от група „G“ на Световното първенство в Русия, игран в столицата Москва. Белгия записа втора победа и гледа уверено към осминафиналите на надпреварата.

„Червените дяволи“ откриха резултата още в шестата минута, когато от дузпа се разписа Еден Азар. Четвърт час след началото на двубоя Белгия вече водеше с 2:0 след скоростна контраатака и клинично точен удар на Ромелу Лукаку. Африканците обаче не се отказаха и бързо върната едно попадение. В 18-ата минута Дилан Брон се разписа с глава при статично положение.

В заключителните секунди на добавеното време на първото полувреме Ромелу Лукаку спря устрема на тунизийците, вкарвайки трети гол за тима си. Интригата окончателно приключи в 51-ата минута, в която Еден Азар направи 4:1, матирайки защитата на Тунис. В последната минута на редовното време Белгия вкара и пети гол чрез Батшуай, а в добавеното време тунизийците върнаха едно попадение.

Белгия е с пълен актив от 6 точки преди последния си двубой от групата срещу Англия, който ще определи кой ще е първи. Утре Англия се изправя срещу Панама в Нижни Новгород и при победа също ще се класира за осминафиналите.

Белгия гледа към осминафиналите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА